BUUUUU, STRAŠI!

Čas za leteče sveče in strašne duhove

Zoran Franc
28. 10. 2017, 11.43
Posodobljeno: 28. 10. 2017, 11.43
Deli članek:

Ste buče že izrezljali in nastavili po vrtu in hiši, pa kljub temu še nekaj manjka? Predstavljamo vam zanimive kreacije, ki bodo čudovit okras ob najstrašnejši noči v letu.

Dreamstime
halloween kuža

Za izdelavo naslednjih dekoracij ne boste potrebovali veliko časa. Treba je le malce pobrskati po hiši ter v delo vnesti nekaj vztrajnosti in dobre volje. Ste pripravljeni? Torej, veselo na delo.

Leteče sveče so lahko različno visoke. Obesite jih na drevesa, strop ali na teraso.

STRAŠLJIVE LETEČE SVEČE

Ta okras je za noč čarovnic skoraj tako nujen kot buče. Čeprav ni videti strašno, pa poskrbi za odličen učinek, ki nas odpelje nekam daleč stran, v stare čase. Za izdelavo starih sveč boste potrebovali: kartonasto rolico od toaletnega papirja ali papirnatih brisač, pištolo na vroči vosek, baterijsko svečo oziroma plamen, belo akrilno barvo, čopič, buciko in prozorno žimo. Rolici na eni strani z vročim lepilom narišite vosek, ki teče po sveči, in počakajte, da se ohladi. Nato rolico prebarvajte z belo barvo. V tulec na strani, kjer ste narisali tekoči vosek, vstavite baterijsko svečko in dno baterije v tulcu označite ter tulec preluknjajte z buciko. Skozi luknje napeljite žimo tako, da boste svečo lahko obesili. Vstavite baterijsko svečo in prižgite.

GROZNI DUHOVI

Tudi duhovi spadajo med okrasje, ki nam služi za noč čarovnic. Izdelajte strašne duhce sami! Potrebujete 1,5-litrsko plastenko in dve pollitrski. Na veliko plastenko prilepite balon, ki bo služil za glavo duhca. Na pollitrski plastenki prilepite dva manjša balona, ki bosta predstavljala roki. V večjo kozico nalijte nekaj lepila za različne podlage in vode, zmes naj bo tekoča. Nato kose gaze pomočite v zmes, odcedite ter lepo poravnajte čez balone. Pustite, da se posuši. Iz kartona izrežite oči, ki naj bodo jajčaste oblike, in jih pobarvajte črno ter prilepite na tkanino. Duh bo strašljiv okras na vaši mizi ali pa bo visel s stropa. Da bodo duhci še strašnejši, jim lahko namesto črnih oči prilepite utripajoče baterijske lučke – tako bodo že od daleč opozarjali nase.