Zanimivosti

Večni derbi živi naprej

R.T.
26. 10. 2017, 20.01
Posodobljeno: 26. 10. 2017, 20.08
Deli članek:

Pred dvema tednoma sta se ekipi SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice prvič pomerili v alpski ligi. Na Jesenicah smo bili po daljšem obdobju priča pravemu hokejskemu prazniku; hokej je bil dinamičen, kvaliteten, padlo je 10 golov, vzdušje v Podmežakli, v kateri so našteli 2500 navijačev, fantastično. Jesenice so pokazale, da so pravo in prvo hokejsko mesto v deželici na sončni strani Alp.

Tekmo si je ogledal tudi odvetnik Simon Bračun,

Pred drugim derbijem je bilo po drugi strani zelo zanimivo pričakovati, kako se bo na novi obračun velikih rivalov odzvala Ljubljana. Bo tudi v Tivoliju tako pestro, tako bučno, tako rivalsko, smo se spraševali ves teden. Bo Ljubljana pokazala svojo hokejsko lakoto?
Sprva ni bilo videti, da jo bo. Uro pred tekmo je bilo pod Rožnikom mirno, navijačev ni bilo veliko, a kot se je izkazalo, je bilo to samo zatišje pred viharjem. V ljubljanski hokejski hram je namreč na koncu vstopilo nekaj manj kot 2500 gledalcev, gneča pred prodajnim mestom za hokejske vstopnice pa že dolgo ni bila tako velika.

Manjkal ni niti predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Tudi hokejska predstava je bila znova na zavidljivi ravni, najbolj pomembno pa je to, da so v tem uživali mnogi navijači, ki so tudi v dvorani v Spodnji Šiški spremljali izredno razburljivo tekmo, sami pa bo bitki med zelenimi in rdečimi pripravil sijajno in glasno navijaško kuliso, ki se je še bolj razvnela, ko so se razvneli tudi hokejisti, saj se je trikrat zgodilo, da so – kot je v hokeju velikokrat – pele pesti! Derbi je zadovoljil vse prisotne, še bolj pa veseli dejstvo, da nas v tej sezoni čakajo najmanj še štirje spopadi zmajev in železarjev.