Pasji bordel

Je mar Beograd postal meka za zoofilijo

S.K.
20. 10. 2017, 20.00
Deli članek:

Borci proti nasilju nad živalmi opozorili na domnevne zlorabe najboljšega prijatelja.

Instagram
Fotografija, ki je sprožila ogorčenje srbskih ljubiteljev živali.

Srbsko gibanje proti nasilju nad živalmi Levijatan je na družbenem omrežju Facebook objavilo zapis, v katere trdi, da v Beogradu obstajajo bordeli z živalmi, v katerih predvsem tuji turisti proti plačilu spolno občujejo s kosmatinci. Za vsako informacijo, ki bi jih pripeljala na sled tovrstnemu početju, ponujajo 1000 evrov.

Ni še razčiščeno, ali tovrstni bordeli zares obstajajo, toda fotografije gotovo niso avtentične.

»To gre čez vse meje dobrega okusa. Naslednja stvar, ki jo lahko pričakujemo, je, da nekaj normalnega postanejo pedofilija, posilstvo in še kaj drugega, kar tem bolnikom pade na pamet. Vsi skupaj kot družba moramo jasno reči ne takšnemu strupu, ki se nam polaga pred prag,« so zapisali v Levijatanu in svoje trditve podkrepili s fotografijo psa pasme čovčov, oblečenega v najlonske nogavice in visoke pete.

Sami izberete, kaj si želite

Domnevno informacijo so povzeli tudi nekateri srbski tabloidi. »Turisti se ne razlikujejo od običajnih. Ko prispejo na farmo, si sami izberejo, katero žival želijo za spolni odnos, in za to plačajo. Če želijo posnetek, morajo doplačati 50 evrov,« je zapisal časnik Alo!, ki trdi, da tovrstne storitve stanejo med 70 in 150 evri.

Da v v Beogradu obstajajo bordeli s psi, v katerih so »ti omamljeni in spolno zlorabljeni«, je pisal tudi časnik Telegraf. Za tovrstno prakso naj bi se zanimali »predvsem britanski turisti«, kar je hitro pritegnilo pozornost britanskega tiska. Britanski mediji pa so zelo hitro ugotovili, da fotografija psa v najlonskih nogavicah, s katero je društvo Levijatan ilustriralo tovrstno početje, ni avtentična.

Bizaren kitajski trend

Gre namreč za bizaren trend s kitajskega interneta, ko so lastniki pred nekaj leti svojim ljubljenčkom oblačili najlonske nogavice. Zadeva sicer nima seksualne konotacije, a se verjetno marsikomu upravičeno zdi, da se giblje na meji dobrega okusa.