Velikost je pomembna

Pravi razlog, zakaj moški ne marajo kondomov?

R.T.
16. 10. 2017, 19.10
Posodobljeno: 18. 10. 2017, 08.50
Deli članek:

Raziskovalci v Indiani so razkrili "pravi" razlog, zakaj moški le neradi uporabljajo kondome. Velikost je torej le pomembna!

Profimedia
Preveliki za večino.

Kondomi so še vedno najbolj učinkovit način zaščite pred spolno prenosljivimi boleznimi, kljub temu pa se marsikateri dedec še vedno rad izkaže z uporno držo in jih ne želi uporabljati. Na voljo imajo več izgovorov, med katerimi zagotovo prednjači ta, da kondomi zmanjšujejo spolni užitek.

Glede na navedbe časnika The New York Times se zajec skriva v nekem drugem grmu, pravi razlog naj namreč niti ne bi bil povezan s stimulacijo. Kot kaže, so standardne velikosti kondomov preprosto prevelike za povprečen penis. Študije so pokazale, da je na Zahodu povprečen spolni ud v vzburjenem stanju kar 2,5 centimetra krajši od standardnega kondoma, ki naj bi bil dolg vsaj 17 centimetrov.

»Zamisel je bila takšna, da morajo biti dovolj dolgi, da jih lahko nadene večina moških, pri čemer odvečnega dela ni treba odviti,« pojasnjuje Debby Herbenick, strokovnjakinja za spolno zdravje z Univerze v Indiani. Na podlagi študije, ki je vključevala 1661 moških primerkov, so ugotovili, da ima kar 83 odstotkov moških »ponos«krajši od dolžine standardnega kondoma.