Tik pred zdajci

Upokojenec v stari srajci našel 20 milijonov evrov »težek« loterijski listek

S.R.
15. 10. 2017, 17.24
Posodobljeno: 15. 10. 2017, 17.28
Deli članek:

V omari 68-letnega Jimmieja Smitha je dolgo časa visela stara zapuščena srajca, v njenem žepu pa kupček nepreverjenih loterijskih listkov.

New York Lottery
Smith se je odločil za plačilo v obrokih, tako bodo on in njegova družina zajetno mesečno rento prejemali še nadaljnjih 26 let.

Na uradu za igre na srečo v New Yorku so vedeli, da je bila zmagovalna srečka, vredna 20 milijonov evrov, prodana v manjši prodajalni z nujnimi življenjskimi potrebščinami, niso pa vedeli, kateri srečnež jo je kupil. Ker imajo zmagovalci leto dni časa za prevzem nagrade, zadnji dan pa se je neizprosno bližal, so se pri loteriji odločili, da ne bodo stali križem rok. Ljudi so javno pozvali, naj preverijo svoje žepe in predale ter naj pogledajo pod kavče in druge kose pohištva.

Dva dni pred rokom za prevzem nagrade je novica o iskanju skrivnostnega srečneža je prispela tudi do 68-letnega Smitha, sicer upokojenega varnostnika. Odpravil se je do omare, v kateri je visela stara srajca, iz žepa potegnil sveženj loterijskih listkov, ki jih je kupil pred letom dni, in jih začel preverjati.

»Za nekaj minut sem postal in se vprašal: "Ali vidim to, kar se mi zdi da vidim?" Za nekaj trenutkov sem moral glavo pomoliti skozi okno, da sem se nadihal svežega zraka. Bil sem v resnih dvomih. Samega sebe sem moral prepričati, da je vse dejansko res,« je opisal zmagovalec. To se je zgodilo 23. maja letos, pri čemer bi bil 25. maja njegov listek že neveljaven, nagrada pa bi za vedno izpuhtela. Smith se je na naslovnice zavihtel ta teden, potem ko je njegovo ime končno objavila tudi sama newyorška loterija.