Zanimivosti

Slovenski startup, ki je prepričal tudi legendarnega Roberta Carlosa

Oglasno sporočilo
12. 10. 2017, 08.39
Posodobljeno: 12. 10. 2017, 08.43
Deli članek:

SportyFi je mlado slovensko podjetje, ki želi s platformo, temelječo na kriptovalutah, spremeniti način financiranja v športu. Sredi novembra bo ekipa pričela z zbiranjem zagonskih sredstev v t.i. ”token crowdsaleu”, s svojo vizijo pa je prepričala tudi mednarodne športne zvezde.

Direktor SportyFi Marko Filej in nekdanji nogometaš Real Madrida in brazilske reprezentance Roberto Carlos.

Vstopiti v svet vrhunskega športa je težko – ne glede na to, ali ste športnik ali bi želeli v šport investirati. Več ali manj vsi vrhunski športniki so v začetku svoje kariere prišli do točke, ko so morali v treninge, opremo in tekmovanja vlagati nezanemarljivo količino denarja, na drugi strani pa za sponzorje in velike vlagatelje še niso bili dovolj zanimivi. Tudi klubi in športne organizacije jim pri tem pogosto ne morejo pomagati, saj se tudi sami spopadajo z večnim pomanjkanjem sredstev.

SportyFi želi s svojo platformo športnikom in potencialnim majhnim vlagateljem omogočiti enostavnejše investicije v šport. Platforma, ki bo temeljila na kriptovalutah, bo športnikom omogočila, da zbirajo sredstva, ki jih potrebujejo za nadaljnji razvoj svoje kariere. Ta so lahko bodisi donacija, se pravi da podporniki donirajo sredstva športniku, bodisi kompleksnejša investicija, pri katerih investitorji pridobijo del pravic od bodočih zaslužkov.

S tem bo športnikom omogočeno lažje financiranje kariere v tistih najbolj kritičnih trenutkih, ko se borijo za preboj med profesionalce, potencialnim vlagateljem, ki do sedaj niso imeli možnosti investicije v šport, pa se bo odprla možnost, da oplemenitijo svoj vložek v eni izmed najhitreje rastočih industrij.

S svojimi načrti so pri SportyFi prepričali tudi mednarodne športne zvezde. Na družbenih omrežjih je platformo med drugimi podprl tudi legenda nogometa Roberto Carlos, med ambasadorji in svetovalci pri projektu pa najdemo tudi skakalca Noriakia Kasaija, nekdanjega košarkaša (in sedaj oglednika za NBA ekipo Cleveland Cavaliers) Primoža Brezca, nogometaša Savo Miloševića in druge športne strokovnjake.

V primeru uspešno zbranih zagonskih sredstev (interes med investitorji v projekte, ki temeljijo na kriptovalutah, je visoko) bo testna različica platforme na voljo že letos, medtem ko bodo lahko športniki na SportyFi pričeli z zbiranjem sredstev v prvi polovici leta 2018.