Nebesna znamenja

Laži vseh 12 znakov

S.N.Č.
23. 9. 2017, 21.00
Deli članek:

Nebesna znamenja imajo svoje dobre in slabe lastnosti. In ker si vsa želijo, da za njihove slabosti nihče ne bi izvedel, o njih vztrajno lažejo.

Profimedia

Če poznamo osnove astrologije, pa nam je marsikaj že vnaprej jasno. In ko enkrat vemo, kaj se za kakšno lažjo skriva, se bomo znali odzvati kar najbolj primerno.

Kaj so torej tipične laži nebesnih znamenj?

Oven: »Seveda nisem jezen, sem čisto miren.«

Ne le da se ovni hitro in močno razjezijo, svojih čustev tudi ne znajo nadzorovati. Ko razlagajo, da je vse v redu, pa ljudi ne morejo prevarati, saj so pogosto videti, kot da jim bo zdaj zdaj odneslo pokrov.

Bik: »Jaz ljubosumen? Kje pa!«

Lojalni in potrpežljivi bik je po navadi tudi zelo samozavesten, zato težko prizna, da bi se mu kdo zdel toliko boljši od njega, da bi bil vreden njegovega ljubosumja. Lažje bi mu bilo, če bi si odkrito priznal, kaj ga teži in da je morda še kje na svetu kdo v čem boljši od njega.

Dvojčka: »Nikoli nisem sodil o drugih ljudeh. Res ne!«

Čeprav so odprte narave in svobodnih načel, dvojčki nikoli ne bodo odkrito spregovorili o tem, kaj se jim zdi pri drugih ljudeh narobe in zakaj jih sami pri sebi včasih tudi ostro obsojajo. Dobro se jim zdi, da se drugim zdijo tolerantni, in za ta vtis so pripravljeni narediti vse.

Rak: »Nič ni narobe. Dobro mi je.«

Ker je rak zelo čustveno znamenje, svojih čustev ne more skriti pred drugimi. Najsi gre za njegovo stisko ali za težave koga drugega, se mu bolečina zariše na obrazu. A da bi priznal, zakaj mu je v resnici težko in kaj mu leži na duši – to pa ne. Raje trpi sam v sebi.

Lev: »Prebolel sem to osebo.«

V svojem ponosu lev nikoli ne bo pokleknil pred drugo osebo. Ker ima veliko srce, nikakor ni ravnodušen, a priznanje, da ga je nekaj prizadelo ali da ga boli, ker se je razšel s partnerjem, iz njegovih ust ne pride.

Devica: »Sploh se ne živciram.«

Le kako se največji perfekcionist v zodiaku ne bi vznemirjal za vsako najmanjšo malenkost, ki ne ustreza njegovim merilom ... To sicer uspešno skriva, a se nervoza v njem kopiči in navsezadnje sam za nazaj rešuje vse, kar ni šlo po načrtu.

Tehtnica: »Nikoli se ne zlažem.«

Po eni strani si želijo narediti vtis, kako so iskrene, a jih po drugi strani nezadržno vleče v pregreho, da bi vsaj malo lagale. Pri tem znaku sicer ne gre za velike laži, ki bi komu škodovale, samo neznansko uživajo v tem, da zgodbam dodajajo nekaj svojega, izmišljenega.

Škorpijon: »S tem se ne obremenjujem, mi sploh ni pomembno.«

Škorpijoni so najbolj znani po tem, da ko jim je nekaj všeč, postanejo obsedeni s tem, da to dobijo – najsi gre za osebo ali predmet. Ker pa si nadvse želijo, da bi jih drugi imeli za premišljene, svojo obsedenost skrivajo za masko hladnokrvnosti.

Strelec: »Sploh me ne zanima.«

Vedno nasmejani strelci so poosebljenje dobrega razpoloženja, ki ga vztrajno širijo tudi na druge. A včasih se tudi oni v svoji koži ne počutijo najbolje. Slaba obdobja skušajo spregledati in sami sebe prepričati, da so lahko brezskrbni.

Kozorog: »Ne potrebujem pomoči.«

Resda gre za enega najmočnejših znakov zodiaka, ki zna pravilno odreagirati v vsaki situacijia, a tudi oni bi včasih potrebovali pomoč – čustveno, denarno ali fizično. Pomoč tudi v najhujši stiski zavračajo, zato tudi marsikaj nepotrebnega pretrpijo.

Vodnar: »Sploh ne vem, kaj pomeni negotovost.«

Predstavniki tega znamenja poosebljajo pozitivno naravnanost in sproščenost v vsaki, še tako neugodni situaciji. Nikoli pa ne bi priznali, da so v sebi po navadi izredno negotovi in vsak korak v mislih naredijo tisočkrat, preden ga resnično udejanjijo.

Ribi: »Bom že sama zmogla.«

Ker se ta znak najbolje počuti v svojem svetu, v katerega drugi nimajo vstopa, tako ravna tudi v primerih, ko bi potreboval pomoč drugega. Če imate ribo res radi, nikar ne dopustite, da potone, in ji svojo pomoč na kakšen zvit način vsilite.