Preroki

Strašljive napovedi: čez sedem dni bo konec sveta

uk
17. 9. 2017, 19.03
Posodobljeno: 17. 9. 2017, 19.05
Deli članek:

Zapis v Bibilji naj bi napovedoval, da se bo 23. septembra začela apokalipsa.

Arhiv Svet24
Konec sveta naj bi prinesel skrivnostni planet X ali Nibiru, kot ga nekateri imenujejo.

Krščanski ljubitelji teorij zarote so prepričani, da nas do drugega prihoda Jezusa Kristusa loči še sedem dni. To naj bi se zgodilo 23. septembra letos, takrat pa naj bi se tudi končal svet, kot ga poznamo.

RAZODETJE 12:1-2

V Razodetju 12:1-2 piše: »Na nebu se bo pokazalo veliko znamenje: ženska, odeta s soncem in z mesecem pod nogami, na glavi pa ima venec iz dvanajstih zvezd. Noseča vpije od popadkov in rojevanja.« V teh stavkih naj bi se po mnenju krščanskih ljubiteljev teorij zarote skrival datum konca sveta. Ženska naj bi bila Devica, na 23. septembra pa bosta Sonce in Mesec v Devici, prav tako Jupiter, ki naj bi predstavljal mesijo. Takrat naj bi se tudi pojavil mitološki planet X ali Nibiru. Takšna konstelacija se sicer pojavlja na vsakih 12 let, a tokrat naj bi bilo prav zaradi planeta X drugače.

NIBIRU

David Meade, eden največjih zagovornikov tokratnega konca sveta, trdi, da se bo Nibiru pojavil na nebu 23. septembra. Oktobra naj bi šel mimo Zemlje, povzročil pa naj bi močne vulkanske izbruhe in druge katastrofe, ki bodo uničile človeštvo. »Okoli 23. septembra bo Mesec točno na dnu konstelacije Device. Sonce bo prekrivalo Devico, dvanajst zvezd pa predstavlja devet zvezd Leva in tri planete – Merkur, Venero in Mars. Ne vemo, kdaj točno bo prišlo do konca sveta, a moramo biti pripravljeni,« je povedal Meade.

LE TEORIJA

Seveda niso vsi krščanski teologi prepričani o koncu sveta. Jonathan Sarfati, ki sicer verjame, da bo slej kot prej prišlo do konca sveta, je dejal, da je bila takšna postavitev zvezd in planetov že večkrat in da sam v Bibliji ne vidi nič takšnega, kar bi kazalo, da bo začetek konca ravno 23. septembra letos. »Kristjani morajo biti previdni, preden jih pritegnejo takšne senzacionalistične trditve,« je dodal Sarfati. Poleg tega je Nasa večkrat zagotovila, da planet X ne obstaja in da zagotovo ne bo preletel Zemlje.