Korajžen Britanec

Pijan preplaval Hooverjev jez in ostal živ

lt
12. 9. 2017, 13.27
Posodobljeno: 12. 9. 2017, 13.55
Deli članek:

»Za nas je film Hangover izpadel dolgočasen,« je po podvigu povedal okajeni Britanec.

Reuters
Pogled na Hooverjev jez iz smeri zvezne države Arizona.

28-letni tovornjakar iz Walesa po poklicu in neprofesionalni kaskader v prostem času, bi lahko zapisali ob podvigu Aarona Hughesa, ki je preplaval Hooverjev jez na reki Kolorado med ameriškima zveznima državam Arizona in Nevada.

Več sreče kot pameti je imel Hughes, saj je preživel zgolj zato, ker je tedaj na jezu delovala zgolj ena turbina od desetih. V nasprotnem bi ga namreč iz reke Kolorado pobirali po kosih.

Z alkoholom opogumljenega možakarja so takoj po njegovem podvigu prijeli policisti in ga oglobili z 330 ameriškimi dolarji. Za dejanje je sicer potreboval dobre pol ure, medijem pa je po plavalni epopeji povedal, da je čutil kako ga voda vleče v globino.

»Zunaj je bilo zelo vroče, mi pa smo ravno bili na fantovščini v Vegasu. V Vegas greste, če bi se radi zabavali, kajne? Za nas je film Hangover izpadel dolgočasen,« je za Daily News povedal Aaron. Glede svoje aretacije pa je dejal, da ni vedel, da je to kaznivo dejanje. »Ob jezu ni nobenih napisov, da tam ni dovoljeno plavati - očitno je pričakovano, da tega pač ne delaš,« je dodal.

Tako je postal prvi človek, ki je uspel živ preplavati vodno zajetje ob 221 metrov visokem jezu. Pred njim je to v desetih letih poskušalo že 275 ljudi, a nihče od njih ni preživel.