Shujšajte

Izgubite kar 8 kilogramov z jesensko juhico

ud
11. 9. 2017, 21.00
Deli članek:

Vsi potrebujemo oddih od slane in mastne, visokokalorične hrane, v kateri je povrhu ogromno kemičnih dodatkov. Ob zdravem prehranjevanju telo lažje uniči strupe, ki jih zaužijemo.

Profimedia
Z lahko dieto, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov, lahko ozdravimo bolezni, ki so posledica neprimernega prehranjevanja.

Jesen je idealen čas za lahko dieto, saj je na izbiro obilo presne zelenjave.

Recept za juhico

Če ste pridobili nekaj kilogramov, je zdaj čas, da se jih znebite.

V loncu zmešajte pet skodelic jušne osnove, skodelico sesekljane čebule, dva sesekljana stroka česna, tri sladke krompirje, narezane na kocke, štiri liste zelene, narezan korenček, dve skodelici sesekljanega zelja in dve skodelici poljubne zelenjave – če je le mogoče, sveže in sezonske, na primer paradižnik ali fižol, grah. Dodajte začimbe. Mešajte, dokler ne zavre, in potem na rahlem ognju kuhajte še od 20 do 30 minut. Zelenjavo odcedite in prihranite tekočino.

Med dieto uporabljajte destilirano ali vsaj filtrirano vodo.

V električnem mešalniku juho zmešajte do gladkega in počasi dodajajte zelenjavo, da dobite redek pire. Ostalo vam bo kar nekaj čiste juhe. Razporedite pire v sedem lončkov in zamrznite, v hladilniku pa shranite preostalo čisto juho. Pred uporabo juho iz lončkov segrejte tako, da dodate nekaj čiste juhe, vsaki porciji pa po odtajevanju dodajte žličko olivnega olja.

Profimedia
Z jesensko juhico boste najlažje oklestili kilograme.

Osnovni napotki za hujšanje

REJENJE
Več ko zaužijemo pesticidov in dodatkov, ki hrani izboljšajo okus in podaljšajo obstojnost, več vnetnih procesov v telesu sprožimo. Zaradi tega tudi hitreje zbolimo za prehladom.

Osma ura: kozarec vode in frape za moč – zmešajte merico beljakovinskega praška, skodelico borovnic, 150 gramov riževega mleka, žlico in pol mandljevega masla, vodo ter nekaj ledu. Še skodelica zeliščnega čaja. Deseta ura: kozarec poljubnega čistega zelenjavnega soka in zeliščni čaj. Opoldne: krožnik zelenjavne juhice, kozarec zelenjavnega soka in skodelica čaja. Od dveh popoldne: kozarec zelenjavnega soka in zeliščni čaj. Ob 16. uri: frape iz merice beljakovinskega praška, pol skodelice borovnic in skodelice vode ter skodelica zelenjavnega soka ali zeliščnega čaja. Ob 18. uri: krožnik oziroma lonček zelenjavne juhe in zeliščni čaj. Ob 20. uri: kozarec zelenjavnega soka ali zeliščni čaj.

HRANILA
Če jemo predelano hrano, v njej ni vseh hranil, ki jih naše telo potrebuje. Tako so lačni tudi naši možgani; vse težje se zberemo in nerodno nam postaja zaradi lukenj v spominu.