Zanimivosti

Brezplačno na Festival vojaške zgodovine!

Oglasno sporočilo
11. 9. 2017, 14.47
Posodobljeno: 12. 9. 2017, 10.27
Deli članek:

V Parku vojaške zgodovine v Pivki se odpirajo vrata že XI. Festivala vojaške zgodovine.

V tednu od 11. in vse do 17. septembra so za obiskovalce pripravili številne zanimive dogodke. Na ogled bodo postavljene gostujoče razstave, slovesno odprtje objekta D – odprtje oglednih depojev Muzeja novejše zgodovine Slovenije, Narodnega muzeja Slovenije in Tehniškega muzeja Slovenije različna zanimiva in vojaško obarvana predavanja. Lahko si boste ogledali predstavitev nabornih vozov – Vestirnga 2017 in vožnjo oklepnih vozil. Zanimiva bo tudi ponazoritev vojaškega spopada iz II. svetovne vojne – Laba `45 in še več zanimivih dogodkov. Za najmlajše pa so na voljo zanimive delavnice.

Na Festival vojaške zgodovine z vlakom

V sklopu ugodne ponudbe Slovenskih železnic in Parka vojaške zgodovine boste lahko vsi, ki se boste na festival pripeljali z vlakom, pri nakupu vstopnice koristili 15-odstotni popust ob predložitvi veljavne vozovnice za vlak do Pivke. Še posebej se bo zanimivo peljati na »vojaškem vlaku« LPV 1804, na katerem bodo potnike spremljali vojaški ponazoritveniki, ki bodo predstavljali vojaško stražo in poskrbeli za animacijo in dobro voljo potnikov.

Več o dogajanju si lahko preberete na tej povezavi.

Kako do brezplačne vstopnice?

Prijavite se in odgovorite na zastavljeno vprašanje – tako sodelujete v žrebanju za dve brezplačni vstopnici. Žrebanje bo v četrtek 14. septembra, srečneže pa bomo obvestili po elektronski pošti.