Lepota

Zeleni čaj vam bo zabrisal gubice

ud
10. 9. 2017, 13.45
Posodobljeno: 10. 9. 2017, 14.15
Deli članek:

»Čaj razveseli dušo in vsakdan,« so pisali stari kitajski filozofi. Danes pa vemo, da lahko čaj podaljša življenje, saj sta zlasti zeleni in črni polna snovi, ki zavirajo staranje.

profimedia

Do štiri skodelice takšnega čaja na dan lahko popijte ali pa ga uporabite pri lepotnih obredih, s katerimi si polepšate kožo in lase.

ZELENI ČAJ
Recept za čistilno obrazno vodico: dve čajni žlički zelenega čaja prelijte z vrelo vodo in pustite namakati 10 minut. Ko se ohladi, pomočite v tekočino kosem vate in se z njim umijte po obrazu. Vaša koža bo poživljena. Maska za napet obraz: potrebujete dve jedilni žlici pasirane skute, eno čajno žličko zmletega posušenega zelenega čaja, dve kapsuli vitamina E. Zmešajte skuto in čaj, da nastane kremna masa. Odprite vitaminske kapsule (najlažje to storite s škarjicami za nohte) in vsebino dodajte mešanici. Premešajte. Maso razporedite po obrazu, vratu in dekolteju. Po 15 minutah sperite s toplo vodo.

Profimedia
Zeleni čaj.


Čaj iz črne detelje

Črna detelja izboljša kožo, saj vsebuje hormonske izvlečke, ki preprečujejo izsušitev in spodbujajo rast novih kožnih celic. Obkladek za dekolte: 150 g cvetov črne detelje kuhajte tako dolgo, dokler ne dobite koncentriranega prevretka. Malo ga ohladite. Nato v prevretek pomočite brisačko in jo položite na kožo. Pustite učinkovati od 10 do 15 minut. Obloga pomiri razdraženo kožo in poskrbi za brezhibno polt.

Koprivni čaj

Ob pitju koprivnega čaja vam bodo zelo hvaležni roke in nohti. Če imate lomljive nohte, ki se radi krhajo, in izsušeno obnohtno kožico, naredite šesttedensko kuro s koprivnim čajem. Za še boljši učinek si občasno pripravite kopel za roke iz koprivnega čaja. Namakajte jih do 20 minut, nato si naredite manikiro kot običajno. Recept za koprivni čaj: zavremo liter vode, odstavimo in vanjo potopimo šopek mladih kopriv. Pustimo pokrito 10 minut in odcedimo.