POREDNI GOST

FOTO: Šokirana! Gost ji je apartma spremenil v svinjak

lt
6. 9. 2017, 13.29
Posodobljeno: 6. 9. 2017, 13.33
Deli članek:

Francozinja osupla nad svojim stanovanjem, ko ga je zapustil Airbnb-jev gost.

Facebook
Njen studijski apartma je bil spremenjen v »vulgaren skvot prekrit z iztrebki, urinom in nedoumljivim številom praznih steklenic alkohola,« je zapisala.

Ženska, ki je v Parizu oddala stanovanje preko platforme Airbnb, ni mogla verjeti svojim očem, ko se je vrnila vanj. Gost iz Kanade ga je pustil v nezavidljivem stanju. Fotografije pa razkrivajo žimnice posvinjane z iztrebki in urinom in kopalnico, ki je bila močno poškodovana in polna smeti.

Kanadčan je povrh poškodoval še vhodna vrata, nekako pa mu je uspelo uničiti tudi ladijski pod. Lastnica stanovanja Laurie S je svoj šok delila na družbenem omrežju Facebook. Njen studijski apartma je bil spremenjen v »vulgaren skvot prekrit z iztrebki, urinom in nedoumljivim številom praznih steklenic alkohola,« je zapisala.

Laurie S sicer nikoli ni srečala možakarja, ki je najemal njen apartma, sosedje pa so povedali, da je deloval povsem »prijetno«.

Prejela bo nadomestilo

Obrnila se je tudi na Airbnb, ki je rekel, da bo v oceno škode poslal strokovnjaka. Tega pa je poklicala že sama Laurie S, ki ji je gradbeno podjetje podalo oceno nastale škode – ta po njihovih ugotovitvah znaša kar deset tisoč evrov. Je pa Airbnb za televizijski kanal France 3 izjavil, da so tovrstni dogodki zelo redki. Med 30 milijoni stanovanj, ki se oddajajo preko njihove platforme, jih je le 0.009 odstotka »resno poškodovanih«.

Podjetje gostiteljem sicer jamči »gostiteljsko garancijo«, ki lastnikom stanovanj omogoča, da v primeru resne škode na nepremičnini prejmejo do 651.600 evrov nadomestila.