Zanimivosti

Starost jim ne prizanaša: nasveti in vaje za učvrstitev povešenih dojk

zf
26. 8. 2017, 21.15
Deli članek:

V poletnih dneh je prav, da dojkam namenimo prav posebno skrb. Z leti se nekoliko povesijo, zoper to težavo pa je na voljo veliko rešitev. A pri tem ne smemo pozabiti, da gresta zdravje in lepota z roko v roki.

Profimedia
Negativne posledice na prsih puščajo tudi nihanje teže in neredne menstruacije. Pri skrbi za prsi njihova velikost, kljub splošnemu prepričanju, ne igra pretirane vloge.

Po mnenju medicinske stroke dojenje ne vpliva bistveno na povešenost dojk, saj se dojke med nosečnostjo in po porodu zelo povečajo, ne glede na to, ali bo ženska dojila ali ne.

10 minut na dan si vzemite za krepitev prsnih mišic.

To pomeni, da ima ženska po porodu lahko celo manjše dojke kot prej. Oblika dojk in njihovo staranje oziroma spreminjanje sta v največji meri odvisna od genetike. Z leti pa se, tako kot vse ostalo, vsem nekoliko povesijo, kar mnogim vzame obilico samozavesti. Upad se izraziteje začne po petdesetem letu. Preprečimo ga lahko z vajami za prsi ali kozmetičnimi pripomočki in utrjevalnimi sredstvi.

Profimedia
Med nosečnostjo se dojke močno povečajo, po nosečnosti pa so dojke lahko celo manjše kot prej.

Vaje za krepitev prsnih mišic

Prsne mišice lahko redno krepite z dokaj preprosto vajo. Sedite in popolnoma vzravnajte hrbet, nato pa pred ključnico pritisnite skupaj dlani obeh rok. Nekaj sekund močno potiskajte eno dlan proti drugi, nato sprostite. Večkrat ponovite. Odlična vaja za lepe in čvrste prsi je tudi plavanje.

Za večjo elastičnost kože lahko veliko naredite z masažami, pri katerih uporabite olja, bogata z vitamini, predvsem z vitaminoma C in E, pa tudi z minerali in drugimi hranilnimi snovmi. Koža na prsih se napne po masaži s toplimi in hladnimi curki vode.

Kozmetični postopki za krepitev prsi

Čeprav h krepkejšim prsim deloma pripomorejo razne kreme za prsi – slaba stran krem je, da delujejo šele po dolgotrajni uporabi –, boste za intenzivnejši in predvsem hitrejši učinek morali obiskati kozmetičarko. Prsi pri kozmetičarki polepšate in okrepite s kombinacijo pilinga in učvrstitvenih terapij, denimo endodermne terapije in radiofrekvence, ali z učvrstitvenimi maskami, kot je kolagenska. Učinek je viden takoj. Če prisegate na naravno in vam ni težko nekoliko počakati na rezultate, lahko uporabite ajurvedski učvrstitveni nanos. Zmešajte grško seno v prahu (dobite ga na policah trgovin z naravnimi izdelki) z vodo. Z nežno masažo nanesite mešanico na dojke in pustite delovati nekaj minut, nato sperite z vodo. Možnosti je veliko, prav pa je, da najdete tisto, ki vam najbolj ustreza.