Hitra pomoč

Triki: nič več zažganih oblačil in belih kozarcev

zf
20. 8. 2017, 21.22
Deli članek:

Koruzni škrob ni uporaben le v gospodinjstvu, temveč vam lahko pomaga tudi pri številnih drugih težavah. Predstavljamo vam nekaj trikov, ki vam bodo olajšali vsakodnevne tegobe.

Profimedia
Ste pozabili na likalnik na srajci in je na njej pustil odtis? Odtis popršite z vodo in nanesite koruzni škrob. Pustite, da se posuši, in ga zdrgnite s krtačko. Madež bo izginil.

Če ste koruzni škrob, ki ga mnogi bolje poznajo kot gustin, doslej uporabljali le za zgoščevanje omak in juh ter pri pripravi sladic, vam mi predstavljamo še nekaj uporabnih trikov z njim.

Odpravite žulje

Ste nedavno kupili nove čevlje, ki so vas, ker še niso zmehčani, precej ožulili? Ali pa se morda le želite izogniti žuljev? Na mesto, kjer vas čevelj žuli, nasujte nekaj koruznega škroba in ga s prstom porazdelite po celotni površini. Čevelj boste hitreje razhodili, pri tem pa vas ne bodo spremljali boleči in grdi žulji.

Drugačen lak za nohte

Si tudi vi želite čudovit mat lak za nohte, ki je v enaki barvi kot vaš svetleči lak? Ga ni mogoče dobiti v nobeni prodajalni s kozmetičnimi izdelki? Naredite ga sami. V manjšo posodico zlijte nekaj laka za nohte. Dodajte mu četrtino čajne žličke koruznega škroba in dobro premešajte z zobotrebcem. Lak nanesite na nohte in pustite, da se posuši. Čas je, da vsem pokažete svojo novo mojstrovino.

Mastni madeži

Se vam je po kuhinjskem pultu razlila maščoba? Ste jo poskusili odstraniti z vodo in detergentom, pa se madež kljub temu pozna? Posujte ga s koruznim škrobom, pustite, da vase posrka maščobo, in nato vse skupaj obrišite s papirnato brisačo. Mesto očistite še z alkoholom in za vedno odstranite madež.