Mobilna verzija
16:36 19. oktober 2017

Najbolj težaven princ je Laurent

snč
0

Črna ovca belgijskega dvora, triinpetdesetletni princ Laurent, je prekršil že toliko pravil, da je kralj z opominjanjem že prenehal. Bo pa zdaj ukrepal kar premier Charles Michel.

laurent

laurent Foto: Profimedia

Najmlajši sin pokojnega kralja Alberta in kraljice Paole, princ Laurent, ni le prekrškar, ki s hitrimi avtomobili drvi prek omejitev in občasno ozmerja kakšnega novinarja.

Zaradi zaradi svojega visokega stanu povzroča prave politične škandale.

laurent

S soprogo, princeso Claire, sta na fotografijah po navadi zelo nasmejana. Foto: Profimedia

Pika na i

laurent

princ Laurent Foto: profimedia

Neugoden
ŽALI PRAV VSE SORODNIKE

Z družino skoraj nima stikov, ker pravi, da ga ne marajo in da mu namenoma onemogočajo kariero.

Laurent se je kar na lastno pest pred časom sestal s spornim predsednikom Konga Josephom Kabilo, nekaj let je tudi redno potoval v Libijo sklepat posle z enim od sinov Moamerja Gadafija, brez vseh pooblastil pa se je lani sestal tudi s premierjem Šrilanke Wickremesingerjem.

Tokrat pa je princ spet brez kakršnekoli odobritve vlade ali kraljeve družine v uradni mornariški uniformi prisostvoval nadvse sporni slovesnosti ob 90. obletnici ustanovitve kitajske vojske. In kot da mu izzivanja ni nikoli dovolj, je svoje fotografije z dogodka objavil celo na družbenih omrežjih.

V svoj zagovor je dejal, da je bilo povabilo osebne narave, a ukrep zaradi nepooblaščenega predstavljanja države je premier Michel že sprejel: princu bo odtrgal 10 odstotkov od letne apanaže, ki sicer znaša prek 300.000 evrov.

laurent

Vrag je odnesel šalo – princ in princesa sta ob dobrih 30.000 evrov na leto. Foto: Profimedia

Vsaj nekaj

Zakonsko življenje gre princu dobro. Z Britanko Claire sta poročena od leta 2003, imata tri otroke in še nikoli nihče ni slišal njunega prepira. Poudarek Princ rad poudari, da mu gredo politiki in aristokrati precej na jetra.

Vaš prispevek