Kataklizma

Po sončevem mrku bo v Zemljo treščil skrivnostni Nibiru, trdijo

S.R.
7. 8. 2017, 20.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Prihaja konec sveta, če gre verjeti teoretikom zarot. Trdijo namreč, da se bo ob prihajajočem sončevem mrku v Zemljo zaletel skrivnostni planet Nibiru.

Profimedia
Glede na pretekle napovedi bi nas Nibiru oz. Planet X od leta 2003 moral že večkrat pokončati.

Imamo le nekaj tednov časa, opozarjajo teoretiki zarot! Vsi poznamo odstotek uspešnosti tovrstnih črnogledih napovedi, saj smo še vedno tukaj. Tokrat naj bi šlo znova zares, ponovno se je namreč oglasil veliki krščanski numerolog David Meade in opozoril na možnost, da zna v Zemljo treščiti orjaški, a še nikoli viden planet Nibiru.

Čeprav za planet Nibiru ni nobenega dokaza, Nasa pa je že večkrat izjavila, da gre za »spletno potegavščino,« številni vanj še vedno slepo verjamejo.

Meade trdi, da sončev mrk, ki se ima zgoditi ta mesec, oznanja bližnje srečanje Zemlje s skrivnostnim planetom, ki ga človeško oko še nikoli ni uzrlo, uzrli ga pa niso niti znanstveniki skozi svoja »kukala«. In na čem temeljijo njegove bizarne, a vendar apokaliptične napovedi? Osnoval jih je na več odlomkih iz Biblije.

Meade je v začetku leta sicer trdil, da bo Nibiru v Zemljo treščil oktobra letos, potem ko ga bo v nas porinila privlačna sila binarne zvezde, ki v vesolju pleše z našim Soncem. Najbrž ni odveč dodati, da je tudi ta zvezda zaenkrat še »skrivnostna.« Teoretiki zarot so zdaj ta datum prestavili bližje, znanilec kataklizme pa naj bi bil kar »veliki ameriški sončev mrk«, ki se bo zgodil 21. avgusta. Tako naj bi se po sončevem mrku na obzorju pojavil ogromen planet in z obličja tretjega kamna od Sonca brezkompromisno izbrisal človeštvo.

»Velik ameriški sončev mrk, 21. avgusta 2017, je velik, orjaški znanilec smrti,« je Meade povedal za Daily Star.