Feng šuj

Osnovna pravila za lahkotnost bivanja

S.N.Č.
5. 8. 2017, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Okoli energij se vse vrti. Poskrbimo torej, da bomo k sebi privabljali pozitivno energijo, slabo pa odbijali čim dlje od sebe. Začnimo kar na svojem domu – čim prej, tem bolje.

Profimedia
Imejte čim večkrat odprta okna, da v vaš dom čim lažje vstopa blagodejna naravna energija.

Starodavna veda feng šuj uči prav o tem, kako urediti zunanji svet in s tem podpreti svoj notranji svet.

Zbrali smo osnovna pravila, ki od nas ne zahtevajo veliko truda – le doslednost.

VRATA

Vhodna vrata so prva stvar, na katero naletite, ko pridete domov, in zadnja, s katero ste v stiku, ko odhajate. Če vrata škripajo, vas neprijetni zvoki tako vedno znova prežemajo z negativno energijo. Naklonite torej svojim vratom redno mazanje tečajev, za njihovo in vaše dobro.

Profimedia
Stranišče je povezano z odplakami, torej umazano in izrabljeno vodo, ki potencial človeka in prostora slabi. Zato je eno od zlatih pravil feng šuja: pokrov straniščne školjke naj služi namenu.

ROBOVI

Vsi ostri robovi so leglo negativne energije, zato jih ublažite – razne blazinice, prtički in pregrinjala so za to idealni.

ČISTKA

Dom naj bo vedno urejen. Popravite vse, kar ne deluje, česar ne uporabljate več mesecev, pa zavrzite ali komu podarite. Če v vašem domu vlada nered, je energija zablokirana, vi pa v stanju omrtvičenosti.

RASTLINE

Nad kuhinjskimi elementi se nabira veliko prahu in z njim postana energija. Če na omarice postavite lončnice, bodo rastline spet omogočile prost pretok energij.

KOPALNICA

Po feng šuju kopalnica velja za prostor z negativno energijo, saj v njej s sebe spiramo umazanijo. Zato je pomembno, da so vrata kopalnice vedno zaprta; tako se negativna energija od tam ne širi po drugih prostorih.

PARČKI

Predmeti, ki so v paru, simbolizirajo ljubezen. Obkrožite se torej s figuricami, slikami in drugimi okraski vedno v paru. Še posebej je to pravilo pomembno v spalnici, najbolj na nočnih omaricah.

BARVE

Kadar pleskate stanovanje, se potrudite, da stene ne bodo v več kot treh različnih barvah, sicer boste ustvarili zmedo.

OKNA

Stekla oken morajo biti vedno čista, saj simbolizirajo vaš pogled na svet. Skoznje lahko izkusite energijo vsega vesolja in tega, kar nam nudi.

VHOD

Številni ljudje, ki živijo v hišah, vstopajo in izstopajo skozi zadnja ali garažna vrata. Nikar! Prava energija se rodi edino ob glavnem vhodu.