Mobilna verzija
15:06 22. avgust 2017

Album iz školjk z letošnjega potovanja

zf
0 Posodobljeno: 10:03 / 09.8.2017

Ste s potovanja prinesli čudovite školjke, ki vas bodo še dolgo spominjale na vaš poletni oddih? Že veste, kako jih boste pokazali svojim prijateljem in znancem, ko bodo prišli na obisk in ogled fotografij s potovanja?

okvir za slike

Preprost okvir bo dobil unikatno vrednost. Foto: Dreamstime

Če o tem še niste razmišljali, vam ponujamo nekaj predlogov, z uporabo katerih boste slane spomine z morskega dna obujali tudi v hladni in temni zimi. Preden pa se lotite dela, školjke sperite pod sladko vodo in jih dobro posušite na zraku.

ALBUM S POTOVANJA

Če ste eden izmed tistih, ki prisegajo na albume in skrbno shranjene fotografije v ličnih dekorativnih mapicah, in ne le na računalniškem zaslonu, vam svetujemo, da sami izdelate platnico. Potrebujete školjke, vroče lepilo in lak s sijajem. Dobro osušene in očiščene školjke lahko polepite po celotni platnici, lahko pa izdelate zanimiv mozaik, morda na naslovno platnico prilepite svojo najljubšo fotografijo s potovanja in jo obrobite s školjkami. Izdelate lahko tudi čudovito zapiralo, pri čemer si pomagajte z debelejšo vrvico in vrtalnikom.

nabiranje školjk

Nabiranje prepustite vašim najmlajšim in jih tako prijetno zapustite. Foto: Dreamstime

OKVIR ZA FOTOGRAFIJE

Ste že izbrali svojo najljubšo fotografijo s potovanja? Tudi okvir? Je nekoliko prazen? Okrasite ga! Školjke in ostale zanimive dekorativne predmete, ki ste jih nabrali na plaži, z vročim lepilom prilepite na robove okvirja. Nič ne bo narobe, če bo kakšna školjka prekrila vašo sliko. Bodite domiselni in ustvarjalni. Takšen okvir vam bo vsakič znova obudil spomin na lepe trenutke, ki ste jih preživeli na morju.

zavesa za vrata

Zavesa za vrata Foto: Dreamstime

KOZAREC ZA SVEČO

Za ta poletni okras boste potrebovali nekaj kozarcev za vlaganje, širšo vrv, školjke, kamenčke in druge predmete, ki ste jih prinesli z morja, po želji akrilne barve. Kozarce najprej dobro umijte in posušite. Del, kjer je navoj za zamašek, prelepite s širšo vrvjo. Naredite lahko celo držalo. Zgornji in spodnji rob prebarvajte z akrilno barvo. Nekaj manjših školjk lahko prilepite tudi na vrv. V kozarec postavite svečo in okoli nje nasujte školjke in drug dekorativni material.

kozarec za svečo

Kozarec za svečo. Foto: Dreamstime

Značke: školjke , poletje , potovanje

Vaš prispevek