Dopustniška astrologija

Druščina, da te kap!

snč
30. 7. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Poletje in dopust! Končno priložnost, da sprostimo telo in duha … A dojemanje dobrih počitnic je med nebesnimi znaki zelo različno.

Profimedia
Dopusti v večjih družbah so dober preizkus strpnosti do drugače mislečih.

Astrološka znamenja v trenutkih, ko se ljudje sprostimo, še bolj pokažejo svoj pravi obraz. Na dopustu so njihove lastnosti zato toliko bolj izrazite … tako tiste prijetne kot tudi moteče. Preberite si, kaj lahko od predstavnika posameznega nebesnega znamenja pričakujete, če bo vaš družabnik na počitnicah.

NA POTI

Oven se živcira, ker avto ne pelje hitreje, devica pa je besna zaradi sedeža, polnega drobtin od sendviča, ki ga je škorpijon na hitro jedel, da ga ne bi kdo prosil za »en griz«. Strelec si nadene sončna očala in sezuje japonke, bose noge pa spodvije na sedež, zaradi česar se rak skoraj razjoče.

Tehtnica si omisli kopalke v vrednosti polovice avtomobila.

Dvojček med potjo na družbenih omrežjih poroča o vsakem koraku: »Smo že v avtu«, »Vžgali smo«, »Se že peljemo« … Tehtnica blazno pazi, da si ne pomečka obleke, in bika ljubeznivo prosi, naj čokolado je čim dlje od nje, da ji ne bi zamazal oblačila. Lev čez okno maha vsem, ki jih vidi, ker je prepričan, da ga vsi gledajo. Kozorog prešteva denar in računa, koliko povprečno ga lahko na dan zapravi, vodnar pa preizkuša masko za potapljanje. Riba spi.

NA CILJU

»Hvala bogu, prišli smo,« dvojček objavi na facebooku, kar vodnar takoj všečka. Oven kar steče v morje, škorpijon pa je z vso prtljago zavzel kopalnico, zaradi česar tehtnica pred vrati joče, saj se mora vendar osvežiti in si popraviti pričesko. Devica doživlja živčni zlom, ker je vse v neredu in še nihče ni razpakiral prtljage.

Strelec si že ogleduje mesto, bik na tržnici kupuje ribe za žar, rak je že za štedilnikom in kuha juho za vse. Kozorog spet prešteva denar in se z lastnikom apartmaja pogaja za popust. Lev na terasi pozira mimoidočim, riba pa se je ravnokar prebudila in že razmišlja o smislu življenja.

Profimedia
Kar so za nekoga sanjske počitnice, na katerih se počuti kot raju, za drugega lahko predstavlja pravi pekel.

NA PLAŽI

»Juhuhu, evo nas na plaži,« dvojček takoj objavi fotografijo na facebooku, instagramu in twitterju. Na sliki je devica s širokim slamnikom na glavi in s kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem 50 v roki, rak pa poleg nje leži ovit v brisačo z liki iz risank.

Ovna med dopustom skoraj ne boste videli, ker bo ves čas plaval.

Tehtnica ima na sebi kopalke v vrednosti polovice avtomobila. Lev razkazuje popolno postavo, riba se pripravlja, da bo fotografirala, ker ima s seboj imeniten fotoaparat, strelec pa levu in tehtnici z dvema prstoma dela roge, da bo slika bolj zanimiva. Škorpijon jim je obrnil hrbet in se dela, da z njimi nima nič.

Vodnar fotografira sebe z masko in plavutkami, kozorog ima ob sebi tri knjige, bik liže sladoled, ovna ni videti, odplaval je vsaj 200 metrov od obale.

ZVEČER

»Party night,« tvitne dvojček, a fotografije ne objavi, ker je vse – razen device, seveda – opeklo sonce. Bik je že pripravil žar in zakuril, a mu lev ves čas dopoveduje, da bi on to naredil bolje. Strelec je na zabavo povabil še vse sosede, kar ni po volji škorpijonu, zato se v kotu namrščen kuja.

Rak vsem postreže krožničke in papirnate prtičke, tehtnica pa v imenitni večerni toaleti nagovarja ribo, da jo fotografira v različnih položajih. Vodnar predlaga, da se naslednji dan vsi udeležijo kratkega potapljaškega tečaja, zato kozorog takoj začne računati, ali bi bil strošek sprejemljiv. Ovna ni, ker je odšel na nočno plavanje.