Mobilna verzija
19:38 21. september 2017

Triki za uspešno pakiranje

zf
0 Posodobljeno: 10:03 / 09.8.2017

Vsakič ko pakiramo, se zavemo, da smo z eno nogo že skoraj zagotovo na zasluženem poletnem dopustu. V nadaljevanju razkrivamo nekaj priročnih trikov, da bo tudi ta del priprav na počitnice čim manj stresen.

majice zvijemo

Majice zvijte v valj in čeznje napnite nogavice. Foto: Osebni arhiv Zorana Franca

Ste tudi vi med tistimi, ki se pred vsakim potovanjem odločijo, kaj vzeti s seboj in kaj pustiti, na koncu pa kovčka kljub vsemu ne morete zapreti? Preizkusite naslednje trike in s seboj vzemite le tisto, kar zares potrebujete.

POTOVALNI SEZNAM

Pred pakiranjem si pripravite potovalni seznam, ki vam bo pomagal preveriti, ali ste še kaj pozabili. Na seznamu prečrtajte nepotrebne stvari, da ne boste segali ponje v omaro.

nogavice v modrc

Nogavice spravite v nedrček, tako jih ne boste iskali po kovčku. Foto: Osebni arhiv Zorana Franca

MAJICE IN NOGAVICE

Nasvet tistih, ki veliko potujejo, je, da oblačila, ki jih boste vzeli na pot, zvijete v valj. Majice najprej zložite kot običajno in jih nato zvijte. Tako bodo manj zmečkane in več jih boste lahko vzeli s seboj.  Če se odpravljate v hribe, čez zvitke majic obujte nogavice in tako prihranite še nekaj prostora. Nogavice, zvite v valj, lahko zložite tudi v vrečko na zadrgo in jih shranite v čevlje, ki jih boste vzeli s seboj.

pas v srajco

Hlačni pas shranite v srajčni ovratnik. Tam bo ostal lepo zvit. Foto: Osebni arhiv Zorana Franca

SRAJCE IN PAS

Če boste na pot vzeli tudi elegantne kose oblačil, vam svetujemo naslednje. Srajce se bodo mečkale precej manj, če jih boste zložili več skupaj. Ne zvijajte jih, temveč jih zaprte čim večkrat zložite na polovico. Zaprite jih do zadnjega gumba in v ovratnik shranite zvit pas, ki se tako v kovčku ne bo izgubil.

nogavice v čevlje

Moški bodo lahko brez težav shranili v čevlje vsaj tri pare nogavic. Foto: Osebni arhiv Zorana Franca

SPODNJE PERILO

Na voljo je precej rešitev, ki bodo prihranile prostor. Najbolje bo, če se boste lotili zvijanja. Sedalo spodnjic popravite proti sredini in oblikujte pravokotnik, nato pa jih zvijte z enega konca proti drugemu. Podobno kot nogavice jih lahko shranite v obutev, saj bodo tako ostale shranjene na istem mestu in se ne bodo izgubile med drugo prtljago.

NEDRČKI

Nedrčkov ni smiselno preveč pregibati, posebej če so podloženi, na potovanju pa lahko postanejo večnamenski. V košarico shranite nogavice in tako ohranite obliko ter prihranite prostor.

Značke: potovanje , pakiranje

Vaš prispevek