Zanimivosti

Želite več možnosti za priročen in hranljiv zajtrk?

Oglasno sporočilo
5. 7. 2017, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kako začnete svoj dan? Vsako jutro jeste iste kosmiče za zajtrk? Ali pa je vaš zajtrk nekaj podobnega rezini presušenega kruha? Skodelica kave namesto pravega zajtrka, ker preprosto nimate časa zanj?

Zjutraj, ko je predragocena vsaka minuta, potrebujete okusen in hranljiv zajtrk, ki ga pripravite v le nekaj sekundah. Vaš zajtrk se morda zdi zdrav, vendar ali vam res zagotavlja vse, kar telo potrebuje dopoldne?

Zajtrk, bogat z ustreznimi hranilnimi snovmi vam pomaga, da dlje ostanete zdravi, da lahko še naprej počnete to, v čemer najbolj uživate.

Preprost zajtrk, ki temelji na rafiniranih ogljikovih hidratih

Veliko kalorij, malo hranilnih snovi, malo beljakovin. Če uživate preprost zajtrk, ki temelj na močno predelanih ogljikovih hidratih, ste morda opazili hiter porast energije, pri čemer pa ta tudi hitro pade, zaradi česar imate občutek, da ste utrujeni. To je pogosto zaradi pomanjkanja beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov, vse to so ključne snovi za uravnoteženo energijo za ves dan vnaprej.

Brez zajtrka

Nič kalorij, nič hranilnih snovi, nič beljakovin. Ali izpustite zajtrk in posegate po prigrizkih, ko potrebujete energijo? Opuščanje zajtrka pomeni, da mora telo črpati rezerve hranilnih snovi in vode, zaradi česar bodo te čez noč izpraznjene. Posledično ste utrujeni, razdražljivi in čedalje bolj posegate po sladkih živilih za dodatno energijo.

Prehransko celovit zajtrk

Uravnotežene kalorije, uravnotežene hranilne snovi, uravnotežene beljakovine. Zajtrk z ustrezno kombinacijo hranilnih snovi vas pripravi na ves dan vnaprej, namesto visoko energijskih živil, ki povzročijo hiter porast energije, vam omogoča enakomerno sproščanje energije.

Poskusite Herbalifov zajtrk z nadzorovanim številom kalorij ter dobrim ravnotežjem beljakovin, ogljikovih hidratov in drugih pomembnih hranilnih snovi. Ta zajtrk se hitro in zlahka pripravi, ima približno 220 kalorij in je zdrava izbira, ko ste na tesnem s časom.

Zajtrk je pomemben obrok in ga ni priporočljivo izpuščati. Prav zato ponujamo raznovrstne izdelke, ki so odlični za prvi jutranji obrok. Da bi svoj dan začeli z ustrezno količino beljakovin, izberite napitek Formula 1, ki, če ga pripravite z delno posnetim mlekom, vsebuje približno 18 gramov beljakovin.

Za ustrezno hidracijo izberite alojev napitek, da boste čez dan spili več tekočin. Če želite še kofeinsko poživilo, izberite naše raznovrstne čaje, ki vsebujejo izvlečke čaja orange pekoe in zelenega čaja.

Če želite nekaj bolj hrustljavega, poskusite ploščice za hranljivi obrok kot nadomestek obroka, posamezna čokoladka ima le 207 kalorij, telo pa boste oskrbeli s 13 grami beljakovin in 8 grami vlaknin.

Za več informacij obiščite spletno stran http://izdelki.herbalife.si/healthy-breakfast.