Zanimivosti

Bliža se vrhunec poletja - festival Pivo in cvetje Laško

Oglasno sporočilo
7. 7. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ljubitelji odlične glasbe in najboljše zabave si dopust načrtujejo tako, da so od četrtka, 13., do nedelje, 16. julija, v Laškem. Čeprav gre že za triinpetdeseto izvedbo, je festival vsakokrat novo, nepozabno doživetje, vsekakor pa vedno izjemen vrhunec glasbenega poletja.

Airbourne bodo na Pivu in cvetju Laško zaključili evropsko turnejo.

Glasbeno ostaja festival najbolj raznolik in zato tudi najbolj zanimiv med vsemi slovenskimi festivali, saj ponuja ljubiteljem res številne glasbene zvrsti, od popa do rocka, latino ritmov, muzikala in elektronske plesne glasbe, do narodnozabavne ter letos prvič tudi klezmerja. Letošnji festival ima zanimivo in svežo slovensko - mednarodno dimenzijo. Med vrhunci bodo zagotovo nastopi skupin Ugly Kid Joe, Level 42, Airbourne ter Dan D, Šank Rock in Big Foot Mama, pevcev Jana Plestenjaka, Tonyja Cetinskega, Iztoka Mlakarja, Chikija Lore in Samanthe Fox, če naštejemo le nekaj izmed preko 60 vrhunskih glasbenih dogodkov.

Samantho Fox bomo v soboto videli kar dvakrat, s skupino San Di Ego ter z njeno skupino.

Ne gre pozabiti tudi na nastope pihalnih skupin in izjemno bogatega etnografskega ter kulturnega programa, še posebej pa so prizadevni organizatorji poskrbeli za otroke, ki jim bo na voljo preko 60 različnih dejavnosti! Vizualni vrhunec festivalskega dogajanja ostaja veličastna Vodno-ognjena multimedijska predstava, edinstven spektakel, ki ima letos zgodovinsko keltsko tematiko. Prav zaradi njene izjemnosti jo bodo gostje poleg tradicionalne sobote deležni tudi v petek ob 22h.

Prvi nastop Bombaj štampe z Brankom Đurićem- Đurom v Sloveniji.

Festival letos uvaja vstopnino, a s ceno 15 evrov na dan in 30 evrov za vse dni ostaja cenovno najdostopnejši glasbeni dogodek v Sloveniji, že sicer ugodno ceno pa je možno še precej znižati z nakupom vstopnic v predprodaji. Posebej velja omeniti, da je laški festival še posebej prijazen družinam. Obilica dejavnosti za otroke je na voljo brez vstopnine, a tudi pri večernem koncertnem dogajanju je posebej poskrbljeno za družine, saj imajo otroci do16. leta starosti v spremstvu vsaj enega od staršev prost vstop! Veselim družbam priporočamo tk. im. »6pack«, kjer plačaš 5, dobiš pa 6 vstopnic. Svetujemo pa, da si v izogib gneči na festivalskih blagajnah vstopnice zagotovite na spletni strani festivala www.pivoincvetje.si ali v prodajni mreži Moje karte, tako npr. tudi na črpalkah Petrola in OMV.