Zanimivosti

Kako boste fotografirali letošnje poletje?

Oglasno sporočilo
1. 2. 2017, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Več časa kot preživimo na prostem, več fotografij posnamemo. In dopusti se hitro približujejo!

Ajda Sitar, priznana slovenska modna blogerka s telefonom P10 potuje po svetu.

Včasih je težko ujeti najlepše trenutke, če pri sebi nimamo fotoaparata ali kamere, ki bi nam to omogočala. K sreči je tehnologija pametnih telefonov v zadnjih letih tako napredovala, da je fotografija s telefonom postala skoraj enako kakovostna kot s fotoaparatom. 

Nina Pušlar

Paradni konji med pametnimi telefoni oz. tisti, ki ponujajo najnovejše rešitve, so na žalost zelo dragi in tako nedostopni večini potrošnikom. Podrobneje smo pogledali ključne atribute, ki prepričajo kupce: kamera, oblika in dizajn, varnost in hitro polnjenje. Sploh slednje je vse bolj zaželeno.

Huawei je eno izmed tistih podjetij, ki se je odločilo, da se potrošniku približa tako s kakovostjo kot tudi dostopnostjo. Cena Huawei P10 je bila postavljena na zelo privlačen nivo. Je neprimerno cenejši, kot konkurenčna ponudba. Prvič je tako najvišja kakovost na voljo širši publiki.

Fotografija je na prvem mestu

Huawei P10 je poznan po neverjetni kakovosti zajetih fotografij in je tako je hitro postal simbol fotografiranja s pametnim telefonom. Huawei se je ponovno odločil sodelovati z legendarnim nemškim izdelovalcem fotoaparatov, Leico. To sodelovanje je privedlo do razvoja napredne kamere z dvema objektivoma. Leica Dual Camera 2.0 ima dva svetla SUMMARIT-H objektiva s hitro f/2.2 zaslonko. Telefon ima vgrajena dva senzorja – enega z 20 milijoni pik in enega z 12 milijoni. Optična stabilizacija skrbi za ostre slike med gibanjem in v slabi svetlobi. Z uporabo posebnega monokromatskega načina lahko dosežemo poseben Leica stil. V novem portretnem načinu vam Huawei P10 zagotavlja lepo zamegljeno ozadje – tako imenovani bokeh učinek. Uporabniki z umetniško dušo bodo pri P10 navdušeni nad načinom slikanja s svetlobo. Čudoviti vzorci, ki jih lahko narišemo s svetlečimi kresničkami ali vžigalnikom bodo povzročili zavist med uporabniki drugih pametnih telefonov. Ne glede na to, da P10 stane občutno manj kot izdelki neposrednih konkurentov pa vseeno zajema video v 4K ločljivosti, ki je trenutno standard med najboljšimi telefoni na trgu.


Oboževalci selfiejev boste prav tako navdušeni. Prednja kamera ima 8 milijonov pik velik senzor s posebnim “group photo” načinom, ki omogoča zajem večje skupine ljudi. Prednja Leica kamera zazna, da se pred njo nahaja skupina ljudi in samodejno preklopi na širokokotni način.

Oblikovanje, ki prepriča

Kot vidite, nižja cena ne pomeni kompromisov glede kakovosti in storitev, ki so na voljo. Prav tako pa ne pomeni, da je zaradi tega oblikovanje ceneno. Tako prednji, kot tudi zadnji del sta oblikovalski mojstrovini. Zadnja stran navduši z grobo teksturo in, še bolj pomembno, neverjetnimi novimi barvnimi odtenki. Huawei se je odločil za sodelovanje s Pantone Institute, ki je razvil novi barvni različici za Huawei P10. Že med predstavitvijo v Barceloni so bili vsi navdušeni nad modro in zeleno različico.

Čitalec prstnih odtisov je prav tako nuja za pametni telefon najvišjega razreda. Čitalec na P10 je že pri različici 3.0 in je tokrat skrit pod steklom. Čitalec se je premaknil na prednjo stran, pod zaslon, in zato je P10 sedaj lažje odkleniti, ko leži na mizi ali pa je v avtomobilskem držalu. Čitalec je napredna rešitev, ki varuje podatke na telefonu pred nepooblaščenim dostopom in lahko nadomesti tudi vse tri navigacijske gumbe v sistemu Android. Še ena zadeva, do katere dostopate s pomočjo čitalca pa je t.i. PrivateSpace. P10 ima napreč posebno mesto za shranjevanje, ki je na voljo le uporabniku. Do njega dostopate s prstnim odtisom želenega prsta. Takšne napredne rešitve so na voljo na pametnem telefonu, ki se prodaja za nekaj ducatov odstotkov nižjo ceno od konkurence.

Telefon se napolni v manj kot eni uri!

Zadnjih nekaj mesecev je varnost pametnih telefonov postala vroča tema. Napredne tehnologije morajo biti 100 % varne. Hkrati pa zahtevni uporabniki predstavljajo nove izzive za proizvajalce pametnih telefonov. Pametni telefon se mora hitro napolniti, brez opazne rasti temperature. Da bi zadovoljili tem zahtevam je Huawei razvil Huawei Supercharge tehnologijo. Med polnjenjem se P10 samostojno odloči kakšna napetost je optimalna v danem trenutku, vtič na telefonu pa uporablja USB-C standard.

Kljub nižji ceni Huawei P10 ne prinaša nobenih kompromisov niti, ko govorimo o specifikacijah. Telefon ima 4 GB delovnega pomnilnika, notranji pomnilnik pa ima 64 GB kapacitete. Telefon poganja najhitrejši in ultra moderen Kirin 960 procesor. P10 pa prav tako zna prenašati podatke preko LTE omrežja po najhitrejšem cat. 9 standardu ter preko Wi-Fi omrežju z ac standardom.

Popolna izbira

Huawei P10 je popoln primer telefona višjega ranga, ki ne stane celega bogastva. Za občutno nižjo ceno od konkurenčnih dobimo najbolj napredno napravo. Leica skrbi za kakovost fotografij, prestižni Pantone Institute pa za odlične barve. V približno ducatu razvojno-raziskovalnih inštitutov so pri Huaweiju izpilili še več tehničnih specifikacij kot sta zaslon in odličen čitalec prstnih odtisov. Oblikovalski centri po vsem svetu pa so oblikovali osupljivo ohišje. Huawei P10 je enostavno vrhunska naprava za zelo dobro ceno.