Španski dvor

Po aferah našla svoj mir

sn
20. 4. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Priljubljena španska kraljica Sofia se je v zadnjih letih soočala z marsičim neugodnim. Ob nedeljski praznični maši na Mallorci pa je ob svoji družini sijala kot v najboljših časih.

Profimedia
Priljubljena španska kraljica Sofia je rojena kot grška princesa. Velikonočne praznike španska kraljeva družina tradicionalno preživlja na Mallorci, kjer ima veliko posestvo.

Skrbi so v kraljičin obraz vtisnile razne neprijetnosti, najbolj pa so jo v zadnjih letih prizadela dogajanja okoli njenega moža in hčerke.

Novi in novi dokazi o nezvestobi njenega soproga, danes 79-letnega kralja Juana Carlosa, so po pripovedovanju virov z dvora kraljico pahnili v daljše obdobje žalosti, ki je mejilo že skorajda na depresijo.

K mrakobnemu vzdušju na dvoru pa so seveda veliko prispevale razkrite finančne goljufije njene hčerke Kristine, ki se je na račun davkoplačevalcev okoristila za okroglih šest milijonov evrov.

Novi časi

Razumljivo je bilo, da je kraljica za nekaj časa iz javnosti kar nekako poniknila. Zdaj pa se vse pogosteje spet pojavlja med ljudmi, običajno v družbi svetlega bisera svoje družine, svojega sina – postavnega kralja Felipeja, njegove lepe žene kraljice Letizie, ki je tudi svetovna modna ikona, ter njunih hčerk, ki ju Španci dobesedno obožujejo – princesk Sofie in Leonor.

Na prazničnem velikonočnem bogoslužju v katedrali v Palmi je bila kraljeva družina pred cerkvijo deležna huronskega vzklikanja. A ker je bilo najpogosteje slišati ime Sofia, ni jasno, ali je bilo navdušenje tolikšno nad kraljico ali vnukinjo, ki je ime seveda dobila po njej.