Pogrešana pošast

Je slavna škotska Nessie vendarle "umrla"?

uk
19. 4. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Uradni preiskovalci jezera Loch Ness so kar malce prestrašeni. Že osem mesecev namreč nihče ni videl nič nenavadnega na tem skrivnostnem jezeru.

Wikipedia
Za večino fotografij, ki prikazujejo Nessie, se je kasneje izkazalo, da gre za prevare.

Lani naj bi očividci videli Nessie kar osemkrat.

Gary Campbell, ki že leta išče dokaze o dejanskem obstoju slavne Nessie, je medijem priznal, da je izjemno zaskrbljen. Že več kot osem mesecev namreč nihče ni videl nič nenavadnega na jezeru, in to bi po njegovem lahko pomenilo, da je slavna pošast poginila. V preteklih letih so namreč vendarle dobivali poročila o nenavadnih sencah pod vodo in tako naprej. Za večino se je sicer izkazalo, da gre za ribe, valove, debla ali preprosto za domišljijo opazovalcev. A v zadnjih mesecih ni nobenega poročila več in tako je Gary Nessie razglasil za »pogrešano«.

Legenda

Čeprav so številni strokovnjaki že večkrat popolnoma ovrgli vsako možnost, da bi v jezeru res živela orjaška pošast, pa legenda o Nessie kar ne usahne. Vsake toliko časa namreč vendarle pridejo na plan nove fotografije, ki so sumljivo nejasne, a »vernike« vsakič znova prepričajo, da vendarle obstaja ta možnost. Tudi domačini ne poskušajo pretirano razbiti tega mita, saj zaradi njega zelo dobro služijo od turizma. A glavni razlog, zakaj Nessie verjetno nikoli ne bo »umrla«, je ta, da nas fascinira že samo majhna možnost, da bi kaj takšnega res lahko obstajalo.