Veseljačenje na kirurgiji

VIDEO: Zaradi tega so zdravnike in medicinske sestre odpustili

R.T.
12. 4. 2017, 13.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Video posnetek, ki je nastal v operacijski sobi klinike v Kolumbiji, je sprožil zgražanje javnosti. Nastopajoči pa so bili zaradi tega kmalu ob službo.

YouTube / zajem zaslonske slike
Zaradi spornega video posnetka so na kliniki odpustili pet oseb.

Na video posnetku je mogoče videti zdravnike in medicinske sestre s klinike Santa Cruz de Bocagrande v Bolivarju v Kolumbiji, ki se skrajno razposajeni smejijo in prepevajo v operacijski sobi, medtem ko pacient razgaljen leži na operacijski mizi.

Video je posnel eden od zdravnikov, ki je sodeloval pri veseljačenju, posnetek pa pozneje zakrožil na spletu in družabnih omrežjih. Sprožil je zgražanje in obsodbe široke javnosti, zdravnike in medicinske sestre pa so hitro doletele sankcije in izguba službe.

"Spoštljiv odnos do pacientov je najbolj pomembna vrednota na naši kliniki. Zelo nam je žal zaradi neprimernega vedenja v operacijski sobi, ki so ga pokazali zaposleni v zdravstvenem sistemu," so v skopem sporočilu za javnost napisali odgovorni v bolnišnici, piše lokalni časnik Es Heraldo. Nič pa ne poročajo o tem, ali je operacija uspela in kako je s pacientom.