Mobilna verzija
08:02 17. oktober 2017

Kolesarjenje za čudovito telo

ud
0 Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

Sonce je že dovolj močno, da se lahko gibamo zunaj. Zakaj ne bi odvečnih kilogramov izgubljali na zabaven način s kolesarjenjem v naravi in na svežem zraku.

kolo

Kolesarjenje ne oblikuje le nog in zadnjice, ampak celotno telo Foto: Profimedia

Kolesarjenje je eden od najboljših načinov, da lahko izklešete svoje telo. Kolo je ena izmed cenejših vadb, saj je dosegljivo vsakomur in skoraj vsak se z njim zna peljati. Lahko ga izkoristite, da z njim opravljate dnevne opravke ali kot prevozno sredstvo v službo. Tako boste hujšali, ne da bi z »glavo« vadili.

Odlična vadba 

S kolesarjenjem se bo hitro povišal vaš srčni utrip, ki bo poskrbel, da boste izgubljali maščobo in hitreje porabili kalorije. Je odlična vaja, ki veča vašo moč in vzdržljivost ter poskrbi, da delajo čisto vse glavne mišice v nogah. Obremenitev sklepov je pri kolesarjenju izjemno majhna. Priporoča se ga pretežkim ljudem in tistim, ki okrevajo po raznovrstnih poškodbam.

par, kolo, kolesarjenje, šport

S kolesarjenjem boste utrdili svoje telo in izgubili par centimetrov okoli pasu. Foto: Profimedia

Poraba kalorij 

Če boste kolesarili počasi in se pri tem ne boste preveč utrudili, boste vseeno v pol ure porabili okoli 280 kalorij. Če pa boste povišali srčni utrip in se preznojili, lahko v pol ure porabite do 300 kalorij ali celo več.

čeladi

S kolesarjenjem v naravi boste hujšali in se nadihali svežega zraka. Foto: Profimedia

Vpliv na zdravje 

Kolesarjenje je odlično za srčnožilni sistem, saj ga izboljša. Poleg tega prečisti pljuča in poveča njihovo zmogljivost.

Kako začeti? 

Najprej naj vas opomnimo, da ni treba pretiravati s prevoženimi kilometri. Vsaj na začetku ne. Izogibajte se kolesarjenju navzgor, saj bo vaše telo preveč trpelo. Noge in zadnja plat se namreč morajo privaditi na kolo. Postavite si realen cilj in vsakič vozite kolo pet minut dlje. Motivirajte se in redno kolesarite, vsaj trikrat na teden ali več. Na kolesu bolje spoznajte kraj, v katerem živite, ter si oglejte skrivne kotičke in znamenitosti. Tako bo kolesarjenje še bolj zanimivo in zabavno ter boste dobili vso potrebno motivacijo.

Značke: kolesarjenje , kolo , telo , hujšanje

Vaš prispevek