Zgovorni pogledi in rokovanje

FOTO in VIDEO: Ivanka Trump in oče Donald tarči posmeha

T.L.
14. 2. 2017, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ob obisku mladega kanadskega premierja so se končno številne ženske poistovetile z Ivanko: tudi same so poželjivo pogledovale proti Trudeauju.

Reuters
Fotografija, ki je zaokrožila po svetovnem spletu.

Donald Trump si je pred dnevi privoščil varnostni fiasko, ko se je s severnokorejsko izstrelitvijo rakete ukvarjal kar v družbi japonskega premierja Šinza Abeja in sredi prestižne restavracije Mar-a-Lago, kjer so dogajanje  - kot v filmu - lahko mirno spremljali bogataši, ki so v tistem trenutku v restavraciji obedovali. Za nekaj smeha v teh resnih časih je poskrbel Trump s svojim specifičnim rokovanjem z Abejem, po katerem si je japonski premier vidno oddahnil.

No, včeraj pa je imel Trump v gosteh kanadskega premierja Justina Trudeauja. Srečanje je potekalo brez zapletov, po srečanju pa na družbenih medijih odmevata dva trenutka: trenutek - trajal je manj kot sekundo - , ko se je kanadski premier zastrmel v ponujeno Trumpovo roko ob rokovanju, in pogledi Ivanke Trump, ki je na okrogli mizi o ženskah v poslovnem svetu sedela poleg mladega kanadskega premierja in si ga - kot se glasijo številni zapisi na spletu - z velikim veseljem ogledovala od blizu.

Ivanka je bila prav zaradi svojega posla minuli teden v središču ameriških medijev: le-ti so se spomnili šalov s podpisom Ivanke Trump, ki so bili izdelani na Kitajskem iz visoko vnetljivega materiala in so jih zaradi kršenja predpisanih varnostnih standardov (nevarnost opeklin) umaknili iz prodaje v ZDA. Poleg tega pa je njen oče s zapisi na twitterju o nepravični obravnavi Ivanke in napadu na trgovsko verigo Nordstrom, ker ne prodaja več Ivaninih izdelkov, postavil v nenavadno luč Ivankino podjetniško plat. 

Njen oče pa si je prislužil še eno vprašljivo potezo: v Ovalni pisarni je Trump za predsedniško mizo za namen fotografiranja s kanadskim premierjem posadil kar - Ivanko.