Najden čez šest mesecev

Izposodil si je BMW in ga na parkirišču izgubil ...

T.L.
11. 1. 2017, 13.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pozabljivega voznika zdaj čaka kazen, zaradi katere ga bo bolela glava: okoli 5700 evrov.

Profimedia
Vozilo BMW so našli po pol leta. Bilo je tam, kjer ga je pustil.

Zgodbo, vredna zanamcev, si je zakuhal Škot, čigar ime ostaja javnosti skrito. In kaj je zakuhal? Da se je lahko odpeljal na koncert skupine Stone Roses v Manchestru, si je Škot meseca junija izposodil prijateljevo vozilo znamke BMW. 

V enem od nadstropij garaže stadiona Etihad v Manchestru je parkiral vozilo, vendar pa ga kasneje ni več mogel najti. Pet dni je krožil po parkirišču in iskal prijateljevo vozilo, nato pa ugotovil, da iskanje nima več smisla in je odnehal. 

Lastnik vozila je nato stopil v stik z nekaj podjetji in občinskim uradom, da bi izvedel, ali so vozilo morda premaknili in ali ga ni morda odpeljal "pajek". Vendar pa BMW-ja ni bilo nikjer najti. Dva meseca kasneje, avgusta, je prijavil izgubo oziroma krajo avtomobila.  

Tik pred novim letom pa je na istem parkirišču policija našla BMW, ki je ustrezal opisu in lastniku sporočila dobro vest. Pozabljivega voznika zdaj čaka plačilo računa za parkirnino: po nekaterih ocenah ga bo šestmesečno parkiranje stalo okoli 5000 angleških funtov oziroma okoli 5700 evrov.