Potovanje

Položaj lune je pomembnejši, kot bi si mislili

ma
7. 1. 2017, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ritmu Lune, ki premika celo oceane, se ne moremo zoperstaviti. Raje se mu prilagodimo in tako bomo hišni red, zdravje in dobro počutje ohranjali z manj napora in stresa.

Profimedia
Luna premika oceane, le kako ne bi tudi ljudi?

Skoraj vsa dela v stanovanju lahko uspešneje in brez naprezanja opravimo ob pojemajoči luni. Seveda bo čisto vse opravke težko prestaviti v to »usihajoče« obdobje, če pa se vam jih posreči vsaj delček premakniti v ta čas, boste toliko bolj presenečeni nad spremembami.

Skozi znamenja, ki si sledijo od ovna do rib, se planeti z različnimi hitrostmi gibljejo v obratni smeri urinega kazalca, razen v primeru, da so retrogradni. 

Luna v ovnu: z glavo skozi zid!

Gospodinjstvo: kadar je Luna v ovnu, so dnevi še posebej primerni za prezračevanje stanovanja, kleti, postelje.

Zdravje: če želite shujšati, začnite svojo dieto pri pojemajoči luni v ovnu. Oven vlada glavi, zato so ti dnevi kot naročeni tudi za masažo obraza. Imate glavobole? Potem se ta čas odpovejte sladkarijam.

Psihologija: ob dnevih, ko je Luna v ovnu, boste večkrat želeli »z glavo skozi zid«. Krotite svoj temperament, odločajte se premišljeno. Nikar ne prehitevajte dogodkov, da ne boste po nepotrebnem okarani.

Ko je Luna v ovnu, vam vlaga in mraz vam ne bosta prišla do živega. Čas je idealen za sušenje perila, pomivanje oken in brisanje prahu.

Luna v biku: čas za uživanje

Denar: najboljše obdobje, da se posvetite svoji materialni lastnini (zavarovanja, gradnja, prenova). Odlično tudi za iskanje nove službe.

Zdravje: dnevi, ko je Luna v biku, so hladni, hitro se utegnete prehladiti. Bik je povezan z vratom in spodnjo čeljustjo, ušesi, govornimi organi, mandlji, tilnikom in žlezo ščitnico. Izogibajte se kirurškim posegom na teh predelih.

Psihologija: v teh dneh počasneje razmišljate, premorete pa veliko potrpljenja in vztrajnosti. Res najboljši čas za uživanje. Privoščite si več spanja, glasbo, seks, dobro hrano.

Luna v dvojčkih: idealno za učenje

Gospodinjstvo in vrt: če boste prekuhavali perilo v svetlih dvojčkovih dneh, boste dosegli največjo možno belino. A tudi vse drugo vam utegne izgubiti barvo. Na primer rože so lahko ob svoj sijaj, če jih boste pretirano nastavljali soncu. Sicer pa so dnevi primerni za sušenje zelišč.

Zdravje: z dvojčkoma so povezani vsi organi v paru: ramena, roke, bronhiji, pljuča … Gimnastika, dihalne vaje ali mudre (joga s prsti) imajo te dni dvojni učinek.

Psihologija: dnevi, ko je Luna v dvojčkih, so odlični za učenje tujih jezikov, pripravljanje na izpite ali izobraževalne tečaje.

Luna v raku: poslušajte svojo intuicijo

Vrt: odlično obdobje za obrezovanje in gnojenje rož. Nikar pa ne sadite oziroma ne sejte ničesar, kar naj bi raslo v višino.

Zdravje: te dni so uspešne vse terapije za prsi, želodec in jetra. Uživajte lahko hrano, sicer se lahko pojavi zgaga. Revmatični bolniki ostanite v postelji, nikar preveč ne hodite na zrak; vlaga lahko odžene dobro voljo.

Psihologija: rakova energija poveča občutljivost, naredi vas bolj čustvene, ranljive, nemirne. Ti dnevi so najboljši za pobotanje s sorodniki ali organizacijo velikega družinskega srečanja.

Dreamstime
Savnanje in s tem razstrupljanje telesa si privoščite, ko je Luna v raku.

Luna v levu: ljubezenske razjasnitve

Gospodinjstvo in vrt: izogibajte se pleskanju, saj bi se barve prehitro sušile in razpokale. Veliko boljše obdobje za obrezovanje dreves, sejanje trave, obiranje sadja in konzerviranje hitro pokvarljive zelenjave.

Zdravje: krvni obtok vam dela težave, srce vam bije hitreje, bolečine v križu se okrepijo. Poleg tega vam razpoloženje v dneh, ko je Luna v levu, utegne pokvariti tudi nespečnost.

Psihologija: nekateri utegnete reagirati bolj kolerično, eksplodirati že pri majhnih nepravilnostih.

Luna v devici: zdaj k frizerju!

Profimedia
Luna je posebej tesno povezana z našo duševno in telesno občutljivostjo, hkrati pa z nevidno občutljivostjo sveta in vsega vesolja, v katerem živimo.

Gospodinjstvo in vrt: dobro obdobje za ročno delo, zlasti popravilo tehničnih naprav. Ljubitelji vrtnarstva se v teh dneh posvetite balkonskim zasaditvam, presajanju sobnih rastlin, nikar pa ne sadite solate, saj bi se vam utegnila posušiti.

Zdravje: znak device je povezan s črevesjem, vranico in trebušno slinavko (izogibajte se operacijam na teh predelih). V teh dneh imate lahko težave tudi z zaprtjem.

Psihologija: energija device pospešuje vse, kar ima opraviti z računanjem in načrtovanjem. Pomaga vam bolj realno oceniti situacijo. Hkrati ste ta čas tudi bolj nergavi, kritični in pretirano varčni.

Kozmetika: načrtujte obisk frizerja. Striženje in kodranje v tem času izvrstno uspe.

Luna v tehtnici: sprava in pomiritev

Gospodinjstvo in vrt: vaši umetniški talenti bodo zdaj prišli na dan, zato je pravi čas za okrasitev stanovanja. Energija tehtnice je nevtralna, na vrtu se nič posebej ne priporoča in tudi ne odsvetuje.

Zdravje: kar boste v dneh, ko je Luna v tehtnici, dobrega storili za ledvice in mehur, bo imelo dvojni zdravilni učinek. Izkoristite čas za hujšanje ali obisk masažnega salona; idealno je tudi vse, kar razstruplja telo (med 15. in 19. uro pijte veliko tekočine). Ledveni predel imejte na toplem.

Psihologija: te dni imate posebej dobro notranje ravnovesje, zato lahko hitro zgladite spore ali sklenete kompromis.

Luna v škorpijonu: razkrite skrivnosti

Gospodinjstvo in vrt: posadite zelišča in listnato zelenjavo, začnite boj proti polžem. Pokosite travo, zalijte sobno in balkonsko cvetje.

Zdravje: dober učinek imajo v teh dneh sedeče kopeli, avtogeni trening, post, savna, obloge fango. Energija škorpijona v prvi vrsti vpliva na spolne organe in sečila. Nosečnice so bolj nagnjene k splavom. In pozor: vsak zaužiti piškot se vam bo v škorpijonovem znaku dvojno poznal pri odvečnih kilogramih.

Psihologija: kadar je Luna v škorpijonu, človek veliko razmišlja o potlačenem trpljenju, v njem se prebudijo nadnaravne sposobnosti.

Luna v strelcu: obisk pri zobozdravniku

Ko je Luna v strelcu, smo nagnjeni k avanturam, kreativni, ljubimo svobodo. Odličen čas za potovanje, spogledovanje in pobotanje. 

Gospodinjstvo in vrt: odlično obdobje za obnavljanje in popravila, za pomivanje oken, zamrzovanje živil, vlaganje sadja in zelenjave. Neprimerno pa je za okopavanje vrta, pletje in sajenje solate.

Zdravje: ob dnevih, ko je Luna v strelcu, se vreme rado spremeni, zato se hitro oglasita tudi išias in bolečina v venah. Strelec vlada bokom, kolkom, križnici in stegnom. Operacijam na teh predelih se je v tem času bolje izogibati.

Psihologija: strelčeva energija vas napolni z radodarnostjo, pripravljenostjo pomagati in navdušenjem.

Luna v kozorogu: nakup čevljev

Gospodinjstvo in vrt: začrtajte gredice in postavite plot. Posadite korenasto in zimsko zelenjavo, pripravite kompostnik in poškropite plevel.

Zdravje: kozorog vpliva na kosti, sklepe (zlasti kolena) in kožo. Na teh predelih se v času, ko je Luna v kozorogu, raje nikar ne pustite operirati.

Psihologija: energija teh dni pospešuje vztrajnost in disciplinirano delo z jasnimi mislimi. Zelo ste odgovorni in nesebični. Čas, ko je Luna v kozorogu, je na primer odličen za začetek lastnega posla. Potrebujete nove čevlje? Na ta dan bo nakup nadvse uspešen, obuvalo bo tudi dlje časa ohranilo obliko.

Luna v vodnarju: glasba pomirja

Gospodinjstvo in vrt: nikar ne načrtujte selitve ravno v tem času. Prav tako nekaj dni ne vrtnarite in ne zalivajte sobnih rož. Edino priporočljivo je pletje.

Zdravje: kar boste v času, ko je Luna v vodnarju, storili za svoja meča, gležnje in vene, se vam bo posebej blagodejno obrestovalo. Priporočljiva v teh dneh sta še šport, ki stabilizira krvni obtok, ter počitek z nekoliko dvignjenimi nogami.

Psihologija: energija teh dni vas napolni s kreativnostjo, prilagodljivostjo in sposobnostjo hitrega odzivanja, vendar tudi z nestanovitnostjo, živčnostjo in ekscentričnostjo. Glasba vas pomiri, odlično pa se ta čas iztečejo tudi nakup avtomobila, obisk kina, ples ali kratko potovanje.

Luna v ribah: prste proč od alkohola!

Gospodinjstvo in vrt: kar vam je v zadnjem obdobju zraslo na vrtu, morate hitro pospraviti, da ne bo splesnelo. Ugodno obdobje za saditev listnate zelenjave in krompirja.

Zdravje: ribe vladajo nogam, nadzornemu centru vseh organov. Zato so ti dnevi kot naročeni za refleksno masažo stopal, sprostitvene vaje, jogo ali knajpanje. V tem času ste zelo občutljivi: alkohol, nikotin ali zdravila na vas učinkujejo močneje. Odlično obdobje tudi za odstranjevanje bradavic.

Psihologija: veliko ljudi je v dneh, ko je Luna v ribah, zelo nerazpoloženih, občutljivih. Vendar so hkrati tudi bolj intuitivni, sočutni in empatični.