Neokusno

VIDEO: BBC šel predaleč! Gospodinje Islamske države poskrbele za ogorčenje

D. B.
6. 1. 2017, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

BBC-jev skeč The Real Housewifes of ISIS je vzbudil ogorčenje in številne obsodbe. Posmehuje se Britankam, ki so se preselile v Sirijo, da bi se pridružile Islamski državi.

Profimedia

Prave gospodinje Islamske države je kratek skeč, ki je del nove nanizanke britanske televizije BBC z naslovom Revolting in obeležuje vrnitev komikov Jolyona Rubinsteina in Heydona Prowsea.

Večina ljudi je obsodila način, s katerim v skeču predstavljajo življenje ženske v tako imenovani Islamski državi v Iraku in Siriji. Na primer, v enem od prizorov se gospodinja vpraša, kaj naj obleče za obglavljanje, druga pa komentira: "Vesela sem, da smo se preselile sem. Vse je tako, kot so zapisali moški v pogovoru na spletu," nato sledi prizor, v katerem briše tla porušene hiše.

"V nekaterih primerih, ko so ženske, mlajše od 18 let, zapustile Veliko Britanijo, ni dvoma, da so to storile zaradi zavajanja in zablod," je za Al Jazeero dejal komik Fazar Ali, ki je poudaril, da tovrstni skeči niso primerni in da na nek način poveličujejo trpljenja teh mladih deklet, ki so se odločile, ne da bi resnično vedele, v kaj se spuščajo.

Kakorkoli, veliko je tudi tistih, ki menijo, da skeč ni žaljiv in da je pravzaprav zelo zabaven.