Nasveti

Ali znate pravilno kombinirati barve?

ud
8. 1. 2017, 11.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Se tudi vi sprašujete, ali gresta dve barvi skupaj ali ne? Kombinacija barv oblačil je lahko precej problematična. Pomagajte si s spodnjimi nasveti.

Profimedia
Temno modro kombinirajte z belo, bež, rumeno, rožnato in svetlo zeleno.

Vsem odtenkom te čudovite barve zelo lepo pristajajo bela, svetlo rjava, svetlo modra, rumena, temno modra in črna barva. 

Vsaka ženska želi kdaj v svojo garderobo vpeljati kakšno novo barvo, saj je nošenje istih barv zelo dolgočasno. Barva breskve, vijoličasta, kot morje turkizna barva, bledo rožnata, plemeniti bež, koralna ali barva modrega neba je veliko bolj spektakularna in pritegne veliko več pogledov moških, kot recimo bolj monotone barve, kot so odtenki sive ali rjave. Vendar je pri teh živih barvah problem v tem, ker ste lahko zelo hitro videti oblečeni neokusno, namesto da bi z barvo poudarili svoje prednosti, denimo oči, obline ali drugi del telesa, na katerega ste ponosni. Barv se ni treba bati, vendar jih je treba pametno kombinirati. 

Rešitev

Najpomembnejše pri kombiniranju barv je, da najprej izberete osnovno barvo. To pomeni, da bo pri vaših oblačilih prevladovala recimo bela barva. Oblecite bele hlače in majčko, ki ima črno-bel vzorec. Ker je bela takšna, da se ji podajo vse druge barve, si lahko daste pri kombiniranju duška. Vendar ne pozabiti na pravilo, da je manj več! Največkrat pa se bela barva kombinira s črno.

Profimedia
K vijoličasti barvi dodajte belo, bež, svetlo modro, rožnato, turkizno in rjavo barvo.

Dejstva

V pomoč vam bodo naslednja dejstva: k bež barvi se podajo črna, rjava, rdeča in svetlo zelena barva, s sivo se kombinirajo rjava, temno zelena, drugačna siva, rdeča ter vse svetle in blede barve. K svetlo modri se podajo rjava, temno zelena, rožnata, vijoličasta, bež in siva barva. Z rožnato se lepo ujemajo vijoličasta, bež, siva in temno modra. Z rumeno osnovo pa se kombinirajo črna, rjava, siva in temno modra barva. Oranžna se čudovito prilega k beli, rumeni, črni in temno zeleni barvo. Če pa ste privrženec črne barve, lahko k njej oblečete vse svetle barve razen pastelnih.