Nepozabno praznovanje

FOTO: Jernejevo dvignilo Dolenjsko na noge

Carmen Leban
31. 8. 2016, 22.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Če se zna kdo zabavati, potem so to gotovo Dolenjci, ki vedno znova dokazujejo, da se najboljše zabave odvijajo prav v deželi cvička.

M24.si
Ansambel Anžeta Šuštarja je poskrbel za ljubitelje narodnozabavne glasbe.

Zvrhan koš dogodkov

Letos so organizirali povorko vseh društev šentjernejske in sosednjih občin, Jernejev sejem, orgelski koncert, dobrodelni koncert, srečanje ostarelih, tu so bila različna športna tekmovanja, podelili so občinska priznanja in nagrade ter razglasili športnico, športnika in športni kolektiv za prejšnje leto.

Slogan letošnjega Jernejevega, ki ga občina Šentjernej pripravlja ob svojem občinskem prazniku in godu svetega Jerneja – Buljše prilke nej, ku je Jernejevo u Šentjernej, je tako še kako upravičen. Večdnevno dogajanje, prepleteno z glasbo, športom, kulturnimi in kulinaričnimi utrinki, zabavami za otroke in še čim, je vrhunec doseglo minuli vikend, ko so se na šentjernejskem odru zvrstili tudi številni znani glasbeniki.

Edinstveno doživetje

Občinski praznik dolenjske občine Šentjernej je že nekaj let svojevrstno doživetje. Poleg že klasične slavnostne seje občinskega sveta, na kateri najbolj zaslužnim občanom podelijo občinske nagrade, je poskrbljeno za obilo zabave. Pri tem pa organizatorji pomislijo prav na vse. Več kot dvotedensko dogajanje je bilo prepleteno z obilico športa, kulturno-etnološkimi prireditvami, tradicionalno povorko, dogajanjem za otroke ... Sicer pa v deželi cvička ni šlo brez te žlahtne kapljice, na katero so Dolenjci tako ponosni.

M24.si
Vitek stas in dober glas, s katerima Ines Erbus vedno znova navduši.

Za vse okuse in generacije

Prijetno s koristnim

Za vrhunec Jernejevega tradicionalno velja sobotni dan, ko kraljuje Jernejeva povorka, ki na ulice Šentjerneja vedno privabi lepo število obiskovalcev. Dogajanje so letos obogatili Tanja Žagar s svojo skupino Avantura, Saša Lendero, Davor Borno, ansambel Anžeta Šuštarja, Ines Erbus ter mnogi drugi.

Letos se ni izšlo edino s petelini, po katerih slovi Šentjernej, saj so bile petelinje dirke odpovedane. So pa postavili na ogled eksotične živali, kot so kače in kuščarji, ki še vedno med ljudmi neupravičeno povzročajo pretiran strah. Na svoj račun so prišli ljubitelji cvička, v soboto dopoldne pa so se občinske možje domače šentjernejske in sosednjih občin ter člani različnih društev tradicionalno pomerili v kuhanju golaža.

Odmevni aktualovi pumpa in galama

Ker so Dolenjci znani po tem, da se radi zabavajo, se je dogajanje odvijalo pozno v noč, za odlično vzdušje pa so poskrbeli Tanja Žagar s svojo skupino Avantura, Saša Lendero, Davor Borno, ansambel Anžeta Šuštarja, Ines Erbus ter številni drugi nastopajoči in obiskovalce dvignili na noge. Pomembno sta k dobremu vzdušju prispevali tradicionalni oddaji Radia Aktual, Petkova pumpa in Aktualova galama, ki se sta v živo odvijali na prizorišču, svoje pa sta dodala tudi odlična voditelja Dean on the Mike in Anita Gošte.

M24.si
Dean on the Mike, Anita Gošte in Aktualko so z Aktualovo galamo ustvarili odlično vzdušje.