City Games

Igre brez meja v Vipavski dolini

pk
9. 7. 2016, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ajdovski bazen bo gostil kvalifikacije za sedmo sezono.

Youtube
Ajdovščino, ki je leta 1994 na Igrah brez meja v Rimu osvojila četrto mesto, bo letos zastopala ekipa Triatlon kluba Ajdovščina.

V 90. letih prejšnjega stoletja smo Igre brez meja lahko spremljali po televiziji, danes pa so v svetu prisotne v zmanjšanem obsegu – vrnile so se kot Jadranske igre. Iz ajdovske občine so sporočili, da bo ena od kvalifikacijskih tekem sedme sezone tudi na bazenu v Ajdovščini.

Hrvaški organizatorji naj bi se namreč odločili, da Jadranske igre zdaj preimenujejo v City Games, z željo, da se zdajšnje igre čim bolj približajo kultnim Igram brez meja. Šestim dosedanjim državam udeleženkam iz nekdanje Jugoslavije so pridružuje novih šest: Madžarska, Italija, Avstrija, Nemčija, Nizozemska in Velika Britanija. Igre bodo letos potekale v 40 različnih mestih, prijavilo se je 200 ekip, spremljali pa jih bomo lahko po televiziji, saj naj bi jih prenašala RTV Slovenija.

Polfinalni tekmi za Slovenijo bosta 6. avgusta v Ajdovščini in 11. avgusta v Radljah ob Dravi, državni finale pa 13. avgusta v Kranju. Finale celotnih iger bo v Biogradu na Moru, kjer je lani ekipa Maribora osvojila drugo mesto.