Zanimivosti

V Londonu na ogled goli Trump

E.R./STA
10. 4. 2016, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vrednost likovnega dela umetnice Illme Gore, ki Trumpu najverjetneje ni v ponos, saj ga prikazuje z majhnim penisom, je ocenjena na okoli 1,2 milijona evrov.

Arhiv Svet24
Ameriška umetnica Illma Gore se sprašuje, kakšen je videti najslavnejši slovenski zet, ko odloži obleko.

V Londonu so ta konec tedna predstavili javnosti sliko ameriške umetnice Illme Gore, ki prikazuje golega vodilnega republikanskega kandidata za predsednika ZDA Donalda Trumpa

Sliko z naslovom "Naredimo Ameriko spet veliko", kar je slogan Trumpove volilne kampanje, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP razstavili v galeriji Maddox, potem ko je umetnica v ZDA ni smela pokazati javnosti. Potem ko je delo objavila na spletu, je bila po lastnih trditvah deležna celo groženj s smrtjo.

Da je slika zdaj razstavljena v Londonu, je po besedah Goreove znak, da "ima Velika Britanija pravi okus za umetnost in dovolj izkušenj, da prepozna idejo, ki se skriva za njo".

Vodja galerije James Nicholls ocenjuje, da je delo "sporno in zanimivo". "Nekateri bodo prizadeti, drugi pa bodo prepoznali humor v njem. Naša galerija daje vsakomur priložnost, da si ogleda original in si ustvari svoje mnenje," je dodal.