Zanimivosti

Kaj se zgodi po smrti?

U.K.
10. 4. 2016, 19.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Konec življenja je le stvar, ki se ji na žalost ne moremo izogniti. Doleti vsakega od nas. Če vas zanima, kaj se dogaja s telesom po smrti, naj vam zaupamo nekaj dejstev.

Ste se kdaj spraševali, kaj se zgodi z vašim telesom po smrti? Zdaj lahko to izveste.

Kar se dogaja z vašim telesom po smrti, niti slučajno ni najbolj prijetna stvar, kar si jih lahko zamislite. Zaradi pomanjkanja beljakovin v telesu to začne gniti od znotraj. Ker se razgrajajo celične stene, se telo začne počasi utekočinjati in tako postane gmota plinov in sluzi. Prej kot slej začne koža odstopati od mesa, kar povzročijo plini, ki jih spušča telo. Če je telo v stiku z vodo ali hladno zemljo, se lahko celo spremeni v vosek.

EKSPLOZIJA?

Ste vedeli, da lahko telo po smrti celo eksplodira? Če se vsi plini, ki nastajajo po smrti v telesu, v zrak ne sprostijo v pravem času, povzročijo eksplozijo. Znanstveniki so to želeli dokazati na truplu kita, v katerem so se nabirale ogromne količine plina, in ko ta ni imel več kam uhajati, je sledil glasen bum. Na srečo je človeško telo precej manjše kot kitovo in eksplozije po vsej verjetnosti ne boste niti slišali, če bi si to slučajno želeli.

IMUNSKI SISTEM

Danes se veliko ljudi trudi, da ima zdrav in močan imunski sistem. Pa ste vedeli, da se ta, ko umremo, popolnoma izklopi? Seveda ga po smrti ne potrebujemo več, saj je njegov namen ta, da prepreči bakterijam, da bi se širile, ter da bi postali bolni. Če se imunski sitem izklopi takoj, pa se ravno obratno zgodi s kožnimi celicami. Te ostanejo žive še nekaj dni po smrti, ker črpajo kisik iz zraka. Vendar če trupla ne pokrijemo z oblačili, koža postane ekstremno suha in je na otip kot usnje. Razpadajoče truplo pa lahko pomaga tudi rastlinam. Sploh pri njihovi rasti in raznolikosti. Vzrok je razpadanje, ki v tla sprošča vsa potrebna hranila za rastline. Forenzični preiskovalci so celo odkrili, da jim rastline lahko pomagajo pri lociranju trupel, posebno če so ta plitvo pokopana.

EREKCIJA

Po smrti začne kri odtekati v spodnji del telesa. Zaradi tega lahko pri določenim moških pride do erekcije in včasih zaradi krčenja mišic celo do ejakulacije. Kar je še bolj nenavadno, pa je to, da lahko nekatere ženske še zmeraj rodijo, čeprav umirajo oziroma so že mrtve.