Zanimivosti

Zaradi 52-ih evrov za tri leta v zapor

S.R.
16. 6. 2013, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moški v mestu Charleston v zvezni državi Illinois je naročil bogato večerjo, vključno s predjedmi, za glavno jed si je naročil jastoga in vse skupaj še poplaknil z dobro pijačo. Nato pa ni želel plačati računa.

Mattoon Police Department
Anthony bo šel v zapor za tri leta.

Anthony M. Malabehar nato ni želel plačati računa, ki je znašal 70 dolarjev, oziroma 52 evrov. Sodišče ga je sedaj obsodilo na tri leta zapora. 47-letni Anthony je restavracijo okradel 4. aprila letos. 6. junija pa se je na sodišču izrekel za nedolžnega. Le nekaj mesecev pred tem (2. februarja) pa je na sodišču priznal še en podoben prekršek in šel v zapor za dva meseca. Alex Schmink, lastnik restavracije Alamo Steak House, kjer se je Anthony 'zastonj' najedel, je medijem povedal, da je Malabehar natakarju rekel, da ima zanj skrivnost. In ta skrivnost je bila seveda, da nima denarja. Naročil je sicer file, raka, jastoga, pito, dva 'shota' in limonado.

Schminku ni preostalo drugega, kot da pokliče policijo, ki ga je v zapor pripeljala le dan po tem, ko je končal služenje 60-dnevne zaporne kazni za prekršek sotrjen 2. februarja. Čeprav so tovrstne zadeve ponavadi le manjši prekrški, so Malabeharjev primer vzeli precej bolj resno, saj ima precej debelo kartoteko, ki med drugim vključuje 13 obsodb za vlom ter 70 obsodb za krajo.

47-letnik nikdar ni ponudil pojasnila, zakaj v restavracijah ne želi plačevati računov, niti zakaj je le en dan po prihodu iz zapora zopet ponovil vso zgodbo. Zaradi vseh preostalih prekrškov in zločinov bo šel Anthony sedaj za tri leta v zapor. Morda pa ga bo končno izučilo, da računi v restavracijah niso nikakršna šala.