Zanimivosti

Končno Instagram za Windows Phone?

S.R.
12. 6. 2013, 13.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ni bilo malo takih, ki so se telefonu z operacijskim sistemom Windows Phone izognili ravno zaradi odsotnosti nekaj velikih in pomembnih aplikacij. Mnogi so tako pogrešali predvsem priljubljeni Instagram.

Instagram
Bo Nokia zares dobila Instagram?

Čeprav število aplikacij v Microsoftovi spletni trgovini vztrajno in hitro raste, pa je odsotnost nekaterih velikih imen mnoge še vedno odvrnila od nakupa telefona s tem sistemom. Mnogi so pogrešali predvsem priljubljeni aplikacijo za deljenje fotografij na spletnih družbenih omrežjih Instagram. Povsem razumljivo, saj vsakokrat, ko odprete svoj Facebook ali Twitter račun najverjetneje vidite vsaj eno novo fotografijo, objavljeno prav preko te aplikacije.

Nokia je v želji, da bi njihovi telefoni z Windows Phonom dobili Instagram pred časom celo ustvarila aplikacij #2InstaWithLove – nekakšen približek Instagramu, ki pa ni bil namenjen tekmovanju s to aplikacijo, temveč so želeli le pokazati, kako zelo si uporabniki Windows Phona želijo to aplikacijo.

Izgleda, da se jim bo želja uresničila. Več virov namreč poroča, da naj bi Windows Phone 8 konec meseca (omenja se 26. junij) dobil uradno Instagram aplikacijo. A tu obstaja tudi zanka – na voljo bo le za Nokie. Je pa res, da kaj dosti problemov s tem ne bi smelo biti, saj Nokia, ki se zanaša le in samo na WP (navsezadnje, Finci so ustvarili tudi omenjeno aplikacijo, le zato, da bi končno dobili Instagram) močno prevladuje v prodaji telefonov s sistemom WP. Po nedavnih podatkih Nokia namreč proda kar 83 odstotkov vseh telefonov z Windows Phonom. Novica je tako hladen tuš za vse, ki uporabljajo Windows telefone ostalih proizvajalcev (HTC, Sony).

V kolikor se bo novica izkazala za resnično (viri, ki so prvi sporočili to novico so se v preteklosti že izkazali za verodostojne), se Nokii zagotovo obeta malce pospešene prodaja, ki jo z le nekaj odstotnim tržnim deležem pametnih telefonov hudo potrebujejo.  

Instagram
Aplikacija #2InstaWithLove.