Zanimivosti

Iz nosu mu je tekla možganska tekočina

S.R.
10. 5. 2013, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moški iz Arizone je misli, da ima nenavaden primer celoletnih alergij, saj mu je neprestano teklo iz nosu.

Foxnews
Membrana okoli možganov je imela majhno luknjo.

Po več letih trpljenja pa je Joe Nagy zgrožen ugotovil, da ni šlo za alergijo, temveč mu je iz nosu tekla možganska tekočina. Joe je problem prvič opazil pred leti, ko je vstal iz postelje in se mu je iz nosu vlila čista tekočina. Simptomi so se sčasoma le še poslabšali. Nagy je poskusil s proti alergijskimi zdravili, a niso pomagala. Sčasoma se je privadil na dejstvo, da je moral vseskozi pri sebi imeti robčke.  

Še danes se spominja neprijetnih trenutkov, ko si ni uspel pravočasno obrisati nosu. Po nekaj letih težav je ima Joe vsega dovolj in se je odpravil na pregled k specialistu, ki je tekočino testiral in ugotovil, da gre v resnici za možgansko tekočino. Membrana okoli njegovih možganov je imela namreč majhno luknjo, skozi katero je uhajal možganska tekočina.

Nevrokirurg dr. Peter Nakaji z nevrološkega inštituta Barrow je ob nenavadnem primeru izjavil, da seveda na to možnost ni nihče pomislil, a je to precej logično, saj so možgani zelo blizu nosu.  

Nagyja so sicer že pripravili na operacijo, s katero bi mu popravili luknjo, a je nato dobil hud meningitis, posledično pa je možganska tekočina postala okužena. A sčasoma se je Joe le režil okužbe in uspešno prestal operacijo, pri kateri so mu skozi nos potisnili iglo, skozi katero so potisnili lepilo in mu zalepili luknjo.