Zanimivosti

Manekenka odpuščena, ker je predebela

M.V.
21. 4. 2013, 14.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Saffi Karino so pred časom odpustili iz modne agencije, ker je menda bila predebela za delo v modni industriji, manekenka pa je vse od takrat aktivna v gibanju, v katerem se trudijo iz modnega sveta izkoreniniti prepričanje, da morajo biti manekenke izstradane.

SaffiKarinaBlogspot.com
Saffi Karina naj bi bila predebela.

Britanska manekenka Saffi Karina je bila šokirana, ko so jo pred časom odpustili iz modne agencije, ker je bila po njihovem mnenju predebela. Po prvem šoku pa se je odločila, da bo naredila nekaj za vse tiste manekenke, ki niso nujno koščene. »Okoli bokov imam 104 centimetre, in to le zato, ker imam močne kosti in sama ne morem narediti nič proti temu. Želela sem le delati to, v čemer uživam,« je za britanske medije povedala Saffi.

Želi, da se ženske naučijo ljubezni do svojega telesa

Po kratki pavzi se je vrnila v modni svet in začela delati kot model za močnejše. Od takrat se je pojavila v številnih modnih kampanjah za znamke, kot so Speedo, John Lewis in Barvissimo. »Z leti ženske postanemo bolj ženstvene in ne želim, da se to spremeni, zato sem začela raziskovati trg, da bi našla svojo tržno nišo,« pravi lepotica. Saffi zdaj želi navdihniti čim več mladih manekenk, da bi sledile njenim stopinjam, zato je začela z organizacijo The Curve Project London. »Cilj mojega dela je, da se mlada dekleta opogumijo in se naučijo imeti rade. Pomembna je pozitivna slika, ki jo imamo o svojem telesu,« je prepričana Karina.