Zanimivosti

Skoraj tisoč študentov častilo kri

STA / S.R.
19. 4. 2013, 16.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Študentska krvodajalska akcija Častim pol litra, ki se je začela v ponedeljek, se danes zaključuje.

Castimkri.si

V štirih dneh so v akcijah po celi Sloveniji zabeležili 930 krvodajalcev, so sporočili iz Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). K visoki številki je po njihovem pripomogla tudi priključitev več študentskih klubov.

Študentska organizacija Slovenije krvodajalsko akcijo skupaj s študentskimi organizacijami univerz v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in Zvezo Študentskih klubov Slovenije izvaja dvakrat letno že vrsto let. Tokratni odziv krvodajalcev pa je presenetil vse, so izpostavili v ŠOS.

Predsednik ŠOS Mitja Urbanc je v imenu organizacije izrazil zadovoljstvo, da mladi kljub hitremu tempu življenja in številnim študijskim obveznostim razvijajo čut za pomoč sočloveku in se zavedajo pomena darovanja krvi. To nam daje lepe zglede za naprej, saj bo tisti, ki enkrat daruje kri, brez pomislekov daroval še kdaj, je dejal. Vsem se je zahvalil "za to plemenito dejanje" ter jih povabil na jesensko akcijo, ki bo potekala od 7. do 13. oktobra 2013.

V ŠOS so opozorili še, da je novost letošnje akcije tudi baza, v katero se lahko prek spletni strani www.castimkri.si vpišejo vsi, ki bi bili radi obveščeni o prihodnjih študentskih krvodajalskih akcijah. ŠOS krvodajalsko akcijo izvaja v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino.