Zanimivosti

Tudi Microsoft z manjšo tablico

S.R.
11. 4. 2013, 10.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Analize, da so tablice z diagonalo zaslona manj kot osem palcev vse bolj priljubljene je pod drobnogled vzel tudi velikan iz Redmonda.

Reuters
Microsoft vidi prihodnost v tablicah Surface?

Microsoftov Surface sicer ni bil, a vseeno je prodaja teh tablic daleč od uspeha, ki ga je Microsoft pričakoval. Vse različice tablice Surface imajo sicer zaslon z diagonalo 10.6 (26.9 centimetra) palca, kar je še malce več od največjih tablic tekmecev.

A Microsoft se hitro uči in po poročilu IDC-ja, da so najbolj priljubljene tablice z diagonalo manj kot osem palcev je očitno tudi Redmond hitro skočil na vlak. Wall Street Journal namčre poroča, da je v delu nova serija tablic Surface, med njimi pa je tudi verzija z diagonalo zaslona sedem palcev (17.8 centimetra). Kaj dosti več o novi, manjši tablici ni znano, v proizvodnjo pa naj bi šla v drugi polovici letošnjega leta.

Novica je bila sicer pričakovana, saj je Microsoft Windows 8 nedavno prilagodil manjšim tablicam z ločljivostjo 1028x768. Poleg omenjene tablice naj bi Microsoft pod znamko Xbox razvijal tudi sedem palčno tablico posebej namenjeno igram.  

Razlog za manjšo tablico je seveda na dlani – trg je izjemno toplo sprejel Googlov Nexus 7 in iPad mini. Kdo ve, morda pa Microsoft, ki je pred kratkim najavil, da ne bo več samo 'softversko' podjetje – Windows zaradi priljubljenosti mobilnih naprav, kjer dominirata Google z androidom in Apple pač ni več alfa in omega operacijskih sistemov – temveč se bo bolj osredotočal tudi na produkt in storitve svojo prihodnost vidi prav v tablicah Surface.