Zanimivosti

Bo zares takšen?

S.R.
14. 3. 2013, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Do uradne predstavitve telefona Samsung Galaxy S4 nas loči le še nekaj ur, splet pa kar poplavljajo neuradne fotografije in videi novega telefona.

IT168

Poleg fotografij in videa na kitajskem forumu ''52 Samsung'', se je sedaj na kitajski strani ''IT168'' sedaj pojavil cel kup novih fotografij, na katerih telefon izgleda povsem identičen kot tisti na forumu ''52 Samsung''. Telefon z osmimi jedri naj bi v debelino tako meril skopih 7.7. milimetra, tehtal naj bi 138 gramov, zaslon z diagonalo 4.99 palcev (12.7-centimetra) pa naj bi imel kot omenjeno polno visoko ločljivost (1080p). Po besedah virov blizu industrije naj bi bil telefon po strojih zmogljivostih nekako enak iPhonu 5. 

Tudi na spletni strani ''IT168'' se strinjajo, da bi imel novi telefon kamero s 13-imi megatočkami, procesor pa bo Exynos 5410 s frekvenco 1.8GHz. Osem jeder bo telefon dobil zaradi posebne strukture združenih močnejših jeder A15 in jeder A7, ki porabijo manj energije. Za grafiko naj bi skrbel čip PowerVR SGX 544MP3 s frekvenco 533Mhz, telefona pa naj bi imel še 2 Gb RAM-a, ter 16GB pomnilnika, seveda razširljivega z microSD kartico. Kitajski viri potrjujejo tudi tehnologijo ''eye tracking'' – torej se boste po zalsonu lahko premikali samo s premikanjem oči, ki jim bo sledil senzor. Poelg tega naj bi telefon ponujal tudi aplikacije, ki najbolje delujejo s pisalom S Pen, ki ga poznamo iz serije Note.

Čeprav fotografije in videi zadnjih nekaj dni na prvi pogled razkrijejo praktično vse, kar bo na novem modelu pomembnega, pa je v obzir treba vzeti dejstvo, da še vedno ni nič uradnega. A na uradne informacije ne bo treba prav dolgo čakati, saj nas uradna predstavitev čaka že danes. Majhna težava je le v tem, da je predstavitev v New Yorku, ob 19.00 po lokalnem času, oziroma ob polnoči po našem času. Tako da boste (bomo) morali biti tisti, ki nas novi telefon zelo zanima pač pokonci še kakšno uro ali dve po polnoči. Nekaj domnevnih fotografij telefona in videov si lahko ogledate spodaj, za kaj več pa bo treba počakati še nekaj ur.

Kot zanimivost naj omenimo še, da je se le Samsunga že lotil tekmec LG. Tekmeci so se namreč malce poigrali s Samsungovo razumljivo pogosto uporabo številke 4. Nad oglasnimi tablami Samsunga je LG tako nekaj ur pred uradno predstavitvijo objavil napis, ki pravi ''LG Optimus G is here 4 you now'' (torej ''LG Optimus G je tu za vas'') in ''It'll take mora than 4 to equal LG Optimus G'' (''za konkurenco LG Optimusu G bo potrebno več kot 4''). Na račun Samsunga so torej malce promovirali svoj telefon. Kdo ve, ali se LG samo malce norčuje, ali pa je dejansko tudi rahlo zaskrbljen pred Samsungovo konkurenco.