Zanimivosti

Slovenski zlatar s skoraj 50 let mlajšo

Andreja Comino / Lady
14. 2. 2013, 12.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tomislav Loboda je ena od ljubljanskih legend. S svojim nakitom streže pomembnežem, s šarmom in galantnostjo pa osvaja ženska srca.

Kljub 76 letom mu ne manjka energije. Vsak dan, že 59 let, dela v svoji zlatarni v najožjem središču mesta. Prosti čas pa posveča nežnejšemu spolu, saj, kot pravi, ne mara biti sam. Po burni lanski (že peti) ločitvi od 44 let mlajše žene Katje Vinšek je zanj sredi zime spet posijalo sonce. Tokrat sliši na ime Ksenija in je skoraj 50 let mlajša od njega. »Angelček mi je padel z neba,« nežno pravi in zadovoljno zaprede.

Tomislav je prijatelj številnih pomembnežev doma in po svetu. Vabijo ga na najprestižnejše draguljarske sejme, kamor vedno rad zahaja. Vsako leto se z veseljem odpravi v Planico, na katero je še posebno navezan. »Kot nekdanji skakalec, moj rekord je 101 meter, z navdušenjem gledam ase, ki se spuščajo izpod neba. Dobimo pa se tudi z nekdanjimi skakalci in obujamo pol stoletja stare spomine, ko smo tudi sami skakali. Planice ne bi želel zamuditi za nič na svetu,« pravi Tomi, ki je prav tam tudi spoznal zdaj že nekdanjo ženo Katjo. Sprva je bilo v njuni zvezi kot v pravljici, štiri leta pred poroko so minila v slogi in razumevanju, zato tudi ni imel pomislekov, ko ji je v Piranu obljubil večno zvestobo.

Več o ljubezenskem življenju Tomislava Lobode lahko preberete v tiskani Lady