Zanimivosti

Najboljše od Sonyja v enem telefonu

S.R.
10. 1. 2013, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sony Mobile Communications je 7. januarja predstavila svoj novi vrhunski model Android pametnega telefona, Xperia Z. Z 12,7-cm (5 palcev) zaslonom Reality Display polne visoke ločljivosti in štirijedrnim Snapdragon S4 Pro procesorjem.

Kamera telefona ima kar 13 milijonov slikovnih pik in hitri zajem, ter 4G LTE ima Xperia Z vse lastnosti, ki se jih pričakuje od vrhunskih pametnih telefonov. Poleg tega pa prinaša tudi najboljšo Sonyjevo edinstveno tehnologijo, vsebino, dizajn in povezljivosti, ki zagotavljajo bogato uporabniško izkušnjo. Xperia Z bo globalno na voljo v prvem četrtletju leta 2013.

“S pametnim telefonom Xperia Z prinašamo pol stoletja inovacij na področju televizorjev, fotografij, glasbe, filma in igric ter ustvarjamo izjemno telefonsko doživetje, ki resnično izstopa,” pravi Kuni Suzuki, predsednik in izvršni direktor Sony Mobile Communications. “Z odličnimi specifikacijami, Sonyjevimi medijskimi aplikacijami,  funkcijami En-touch (One-touch) in izstopajočim delovanjem baterije je Xperia Z zelo dobro pozicioniran za vodstvo na trgu pametnih telefonov. S postavljanjem pametnih telefonov v srce naše strategije omogoča Sony uporabnikom ustvarjanje, uživanje in deljenje vsebin ter doživetij kot še nikoli prej.”

Inteligentna Sonyjeva tehnologija

Xperia Z ima izjemno oster zaslon Reality Display z Mobile BRAVIA® Engine 2, ki prinaša Sonyjevo dolgoletno TV znanje v pametne telefone in dostavlja izjemno doživetje gledanja z neverjetno svetlostjo in jasnostjo. Pametni telefon deli zmogljivosti s Sonyjevimi digitalnimi kamerami in se ponaša z Exmor RS for mobile, na svetu prvim slikovnim senzorjem s HDR (High Dynamic Range) videom za pametne telefone. HDR tehnologija omogoča čiste slike proti močni svetlobi iz ozadja, tako lahko uporabniki naredijo ostre fotografije in videoposnetke v vseh razmerah.  

Xperia Z vključuje tudi način baterije STAMINA, ki izboljša delovanje v času pripravljenosti do štiri ure ali več*; s samodejnim ugašanjem aplikacij, ki so potratne za baterijo, kadarkoli je zaslon ugasnjen in ponovnim zagonom aplikacij, ko se zaslon prižge.

Odkrijte, uživajte in delite zabavo s Sonyjevimi medijskimi aplikacijami in funkcijami En-dotik (One-touch)

##IMAGE-20009##Sonyjeve medijske aplikacije ponujajo neprestano zabavno doživetje med Sonyjevimi napravami. Že nameščene aplikacije na Xperia Z, “WALKMAN”, Album in Filmi, omogočajo odkrivanje spletnih in nespletnih vsebin preko dostopne točke z novimi načini uživanja in deljenja vsebin. Aplikacija “WALKMAN” zagotavlja dostop do vse vaše prenesene glasbe in Facebook družabno integracijo. Aplikacija  Filmi uporabnikom nudi dostop do več kot 100.000 filmov in TV oddaj z Video Unlimited, medtem ko aplikacija Album omogoča enostaven dostop do slik Facebook prijateljev, kot tudi do brskanja med fotografijami po lokaciji.**

Funkcije En-dotik (One-touch) uporabnikom omogočajo enostavno deljenje glasbe, fotografij in videoposnetkov z njihovih pametnih telefonov na Sonyjeve naprave, ki omogočajo NFC, vključno z zvočniki, slušalkami in sedaj tudi televizorji. Z novim BRAVIA televizorjem, pravtako predstavljenim danes, se enostavno dotaknite Xperia Z za upravljanje televizorja in uživajte v fotografijah in videoposnetkih na velikem zaslonu.

Danes so bile predstavljanje tudi Sonyjeve slušalke, ki omogočajo NFC: Stereo Bluetooth™ slušalke SBH20 in Brezžične slušalke DR-BTN200M. Dotaknite se Xperia Z s slušalkami in pričnite takoj poslušati glasbo.

Izstopajoč dizajn in trpežnost

Xperia Z, natančno zasnovan z vrhunskimi materiali, predstavlja edinstven OmniBalance dizajn, z zaobljenimi robovi in gladko odsevno površino na vseh straneh. Kljub temu, da je tanko ohišje le 7,9 cm, je Xperia Z izjemno trpežen z vzdržljivim steklom in zaščito proti raztreščenju na sprednji in zadnji strani, ponaša pa se tudi z najvišjo stopnjo odpornosti na prah in vodo*** (IP55 in IP57), ki jo lahko najdemo v premium pametnem telefonu.

Na izbranih tržiščih bo dizajn različica Xperia ZL na voljo v prvem četrtletju 2013.

Xperia Z in Xperia ZL bosta predstavljena na operacijskemu sistemu Android 4.1 (Jelly Bean) in bosta nadgradljiva na 4.2 v kratkem po predstavitvi, za zadnjo Android uporabniško izkušnjo.