Zanimivosti

Grozljivo - postala je živa okostnjakinja

K.Š.
17. 1. 2013, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Le kaj se je zgodilo nekdanji manekenki, da je tako shirala? Revica tehta ubogih 25 kilogramov in zjutraj komaj še vstane iz postelje.

##IMAGE-19039##„Še zmeraj dobivam e-sporočila mladih deklet, ki bi rada vedela, kako shujšati. Na pamet mi ne pade, da bi jim pomagala umreti,“ je povedala Valeria, ženska, ki je pred dvajsetimi leti ponosno nosila lento najlepše v Chicagu. Valeria je izgubila voljo do življenja, izgubila je nasmeh, v katerega se je marsikdo zaljubil.

Rodila se je v Rusiji in pri 16 letih se je družina preselila v Monako. Tam je prvič prišla v stik z modnimi brvmi in z bleščečim svetom lepotnih natečajev in zabavništva nasploh. Prav ta ljubezen do šov biznisa in sprehajanja po modnih brveh jo je pripeljala na rob življenja. Prevečkrat je namreč na avdicijah slišala stavek: „Premočna si. Potrebno bo shujšati.“ In začela je s shujševalnimi kurami. Zavestno. Imela je namreč 63 kilogramov in počutila se je debelo.

Valeria še zmeraj študira. Rada bi dokončala študij ekonomije, vendar je vsak dan težji. Zjutraj komaj vstane iz postelje in ne more jesti. Anoreksija jo dobesedno ubija. Edina stvar, za katero misli, da je še vredno živeti, je otrok. Valeria bi namreč rada postala mati, vendar se zaveda, da je to zanjo nemogoče. Tudi če bo nekega dne ozdravela, ne bo več mogla normalno zanositi. Valeria se svojim sanjam o materinstvu noče odreči in razmišlja tudi o posvojitvi … Čeprav se tudi sama zaveda, da so to le neuresničljive sanje. Najprej bo morala poskrbeti zase in šele kasneje bo lahko razmišljala o otroku.