Zanimivosti

Namesto Messengerja Skype

STA / S.R.
10. 1. 2013, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški tehnološki velikan Microsoft je v sredo napovedal, da bo svojo spletno storitev za klepetanje Messenger upokojil 15. marca in jo nadomestil s spletno komunikacijsko storitvijo Skype, ki jo je pod svoje okrilje pridobil leta 2011 s prevzemom istoimenskega podjetja.

Microsoft je uporabnike storitve Messenger že obvestil z e-poštnim sporočilom, v katerem jim svetuje, naj pred omenjenim rokom za ugasnitev Messengerja preidejo na Skype. Za prijavo lahko uporabijo iste prijavne podatke. Storitev Messenger bodo sicer ukinili v vseh državah razen na Kitajskem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ameriški velikan je že novembra napovedal, da bo storitev Messenger nadomestil s Skypom, a takrat še ni bil znan točen datum ugasnitve Messengerja. Dejanski proces prehoda z messengerja na Skype se je sicer lotil konec lanskega leta z izdajo različice Skype 6.0, ko je Microsoft uporabnikom omogočil, da se v Skype vpišejo s svojim Microsoftovim uporabniškim računom.

Skype poleg spletnega tekstovnega in video klepetanja omogoča tudi klice prek interneta na mobilne in klasične telefone, obenem pa tudi povezavo s prijatelji v vodilnem spletnem družbenem omrežju na svetu Facebook.