Zanimivosti

Je Vittorio Missoni izginil v novem Bermudskem trikotniku?

U.K.
11. 1. 2013, 08.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred kratkim je izginilo letalo na katerem je bil slavni modni mogotec Vittorio Missoni in naokoli kroži cel kup teorij o njegovem izginotju. Celo o novem Bermudskem trikotniku.

Letalo je izginilo približno 140 kilometrov stran od otokov Los Roques v Karibskem morju, ki se ga že od prej povezuje z izginulimi letali, ladjami in čolni. Od leta 1990 naj bi tam izginilo vsaj 15 letal in le za redkimi so našli ostanke.

Leta 2008 je izginilo letalo na katerem je bilo 14 ljudi, kasneje pa so našli le eno truplo. Tako kot tudi v Bermudskem trikotniku, nekateri verjamejo, da povzroča izginotja metan iz morskega dna. Seveda pa so zmeraj popularne tudi teorije o vesoljcih in tako naprej.

Vendar je potrebno takoj omeniti, da področje Bermudskega trikotnika ne beleži nič več izginotij, kot druga morska področja z enakim potniškim prometom. Tako kot v Bermudskem trikotniku, so tudi pri otočju Los Rogues tropske nevihte pogoste in jih je težko napovedati. Zalivski tok pa je izjemno močan in lahko razbitine odnese daleč  stran od mesta nesreče. V večini primerov je pač najpreprostejša razlaga tudi točna.