Zanimivosti

To človeku storijo droge

S.R.
15. 11. 2012, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Droge brez dvoma spremenijo človeka, toda ali ste se kdaj vprašali, kako velika je pravzaprav sprememba? Odgovor vam ponuja fotograf Roman Sakovič.

Fotograf iz Londona se je namreč lotil zanimivega projekta z naslovom ''Half'' (''polovica''), ki lepo pokaže, kaj droge pravzaprav storijo človeku. Sakovič je namreč ustvaril polovične fotografije, na katerih so osebe razdeljene na dve enaki polovici – eno pred začetkom uživanja drog in eno po odvisnosti. Tako je želel prikazati šokantno resnico o tem, kako droge skozi čas poškodujejo naše telo.

Za projekt naj bi ga navdihnila izkušnja njegovega prijatelja. V seriji fotografij tako specifično obravnava dramatske spremembe videza, ki ga na človeku povzroči uporaba kristalnih metamfetaminov. Rezultati so milo rečeno šokantni. Ljudje na fotografijah namreč izgledajo kot Doktor Jekyll in gospod Hyde iz istoimenskega romana, saj so njihovi obrazi pred in po uporabi droge popolnoma različni.

In ne, tiste polovice ljudi, ki prikazujejo učinke drog niso ustvarili s Photoshopom, temveč je bilo vse narejeno s pomočjo izjemno nadarjenih kostumografov in maskerjev. Prav tako fotografije niso izdelane iz dveh fotografij, temveč je Sakovič na eni strani obraza uporabil ličila, drugo pa je pustil normalno. Rezultati so milo rečeno šokantni. Oglejte si Romanove fotografije in spoznajte posledice zlorabe metamfetaminov.